В древна Гърция се консумирали много храни и напитки като

...
В древна Гърция се консумирали много храни и напитки като
Коментари Харесай

Афродизиаци в Древна Гърция

В антична Гърция се консумирали доста храни и питиета като сирене и чесън, добавени към виното, само че паралелно с това е било напълно обикновено яденето на храни, които се смятат за афродизиаци. Ако някой спомене луковици, първото нещо, което ни идва на разум, евентуално не е афродизиак. И въпреки всичко те били високо ценени за техния прочут позитивен резултат върху либидото.

Какво е афродизиак?

Афродизиак се дефинира като нещо, което провокира или усилва половото предпочитание. Името произлиза от Афродита, гръцката богиня на любовта и хубостта. От антични времена има храни, за които се счита, че усилват половата мощ и предпочитание, а историците ни споделят, че античните гърци не са били ваксинирани против обещанията за усъвършенствана работа и устойчивост и нараснало наслаждение. Хипократ, бащата на медицината, е препоръчвал леща, с цел да резервира мъжа добре в преклонна възраст, процедура, последвана от гръцкия мъдрец Аристотел, който я е приготвял с шафран. Плутарх предложил бобена чорба като метод за увеличение на либидото, а други считали, че артишокът не е единствено афродизиак, само че също по този начин обезпечава раждането на синове.

Тук ще споменем някои от античните гръцки " открития " за реализиране на неустрашимост (тъй като най-ранните препратки към афродизиаците са за мъжете):

Ядливи луковици

Древните гърци вярвали, че някои горчиви ядливи луковици подтикнали пристрастеността. Те се готвят по разнообразни способи и се употребяват с афродизиак салати, съдържащи мед и сусам - две други храни, считани за бустери за либидо. Може би античната рецепта е сходна на тази рецепта за мариновани луковици, която се подготвя и през днешния ден.

Чесън

 Чесънът е афродизиак

От най-древните времена се считало, че чесънът има вълшебен и лечебни свойства и също се смята за афродизиак. По времето на Омир гърците ядяли чесън всекидневно - с самун, като фалшификация, или добавян към салати.

Праз

 Празът е афродизиак

Древните гърци считали праза за афродизиак, евентуално поради фалическата му форма (той също е употребен като диуретик и слабително средство).

Гъби

 Трюфелите са афродизиак

Трюфелите се смятат за изключителни афродизиаци. Те били доста скъпи, тъкмо както и през днешния ден.

Мента

 Чай от мента е афродизиак

Аристотел съветвал Александър Велики да не раздава на бойците си чай от мента по време на война, с цел да не се разсейват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР