В дневния ред на служебното правителство следващите седмици неизменно ще

...
В дневния ред на служебното правителство следващите седмици неизменно ще
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Премиерът Донев с остра атака към 48-то НС, обяви какво трябваше да бъде направено

В дневния ред на служебното държавно управление идващите седмици непроменяемо ще участват законопроектите, които 48-то Народно заседание не откри политическа воля и време да одобри. В сходство с българското законодателство още веднъж би трябвало да разгледаме и приемем плановете за закони, които ще внесем в 49-то Народно събрание. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на днешното постоянно съвещание на Министерски съвет.
„ За протокола, само че и за поддържане на публичната памет, напомням, че тези законопроекти бяха подадени от служебното държавно управление в 48-то Народно събрание, а партиите в него ги оповестиха за собствен приоритет. Те бяха належащо изискване за присъединението ни към Шенген и реализацията на ПВУ “, добави той.
„ Още по-важно събитие е, че те трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае българското общество. Най-ясно това проличава от плановете, свързани със правосъдната промяна и битката с корупцията. Те би трябвало да бъдат осъществени не тъй като някой ни ги желае, а тъй като обществото упорства за правдивост, а то е постижима единствено с използване на върховенството на правото “, сподели още Донев.
Той добави, че тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приносът на всеки за промяна в правосъдната система: „ В това огледало всеки има право да се оглежда, според от субективното си чувство за правдивост и корупция. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР