В днешно време, накъдето и да се обърнем, виждаме силни

...
В днешно време, накъдето и да се обърнем, виждаме силни
Коментари Харесай

Защо силните жени стоят в обречени връзки (И как да се измъкнат от тях)

В днешно време, накъдето и да се обърнем, виждаме мощни дами, които заемат управителни постове или оглавяват огромни компании. Жените през днешния ден могат да имат всяка специалност, която пожелаят, да упражняват всеки спорт, да осъществят всяка фантазия!

Днес ситуацията на дамите е доста по-добро, в сравнение с преди век и даже преди 50 години. Затова ни е трудно да проумеем за какво една мощна жена би останала в обречена връзка, за какво би дала прошка на брачен партньор, който непрекъснато ѝ изневерява или се отнася зле с нея.

Защо една мощна и интелигентна жена би останала в една явно неприятна за нея връзка?

За да открием въпроса на този въпрос, през днешния ден ще ви представим експертното мнение на няколко експерти по връзките. Ето какви са техните 7 аргументи една жена да остане в неприятна и обречена връзки:

1. Тя е уплашена

Има нещо успокояващо в познатата връзка, нещо, което ѝ дава сигурност. Ако я напусне, би трябвало да се изправи пред незнайното, а то е плашещо. И да, даже най-силните и умни дами от време на време се опасяват.

2. Не се знае какво да предприеме, усеща се като в капан

Дори да напусне връзката и да се измъкне дружно с децата си – какво да прави по-късно? Плашещо е да си намерения по какъв начин би трябвало да се оправя напълно сама, без никаква финансова поддръжка.

3. Тя е състрадателна

Жените са по-състрадателни от мъжете. Те елементарно могат да схванат, че той е имал неприятен ден и не е мислел това, което е споделил. Готови са да повярват на извиненията му и да му простят. Любовта и състраданието постоянно задържат една брачна половинка при погрешния или нечовечен брачен партньор.

4. Не има вяра, че той е изневерил

Понякога нейният отвод да повярва, ни се коства безразсъден, само че вие по какъв начин бихте реагирали, в случай че някой ви каже, че сътрудникът ви ви изневерява? Дори да откриете червило на ризата му или дочуете слух, мозъкът ви отхвърля да го одобри. Всички желаеме да имаме вяра, че хората до нас са положителни. Някои дами имат потребност от време да повярват и да го одобряват.

5. Тя е влюбена

Това не е опрощение, това е просто факт.

Когато обичаме някого, е доста мъчно внезапно да престанем. За да се измъкне от такава връзка, тя има потребност от доста кураж и от другари, които да я поддържат, тъй като да си тръгнеш от любовта постоянно е мъчно.

6. Тя си мисли, че е нещо обикновено

Ако е израснала в нещастно семейство, тя може да си мисли, че това е естественият процес на нещата. Дори без да го осъзнаваме, ние следваме модела, заложен от родителите ни.

7. Мисли си, че го заслужава

Вероятно това е най-лошата причина, тъй като е подбудена от ниско самочувствие. Децата построяват визията за себестойността си върху метода, по който другите си отнасят с тях. Дори тя да е израснала с любещи родители, отново може да си мисли, че не заслужава същинска обич. Тя може да е постигнала доста в живота и отново да има вяра, че никой не може да я обича такава, каквато е.

Ако познавате жена, която е в неприятна връзка, не я съдете. Подайте ѝ ръка, предложете ѝ поддръжка. Помогнете ѝ сама да осъзнае ситуацията, тъй като колкото и да ѝ повтаряте, че би трябвало да го напусне, това е нещо, което тя сама би трябвало да разбере и реши.

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР