В днешния объркан, забързан и до голяма степен егоистичен свят

...
В днешния объркан, забързан и до голяма степен егоистичен свят
Коментари Харесай

Мохамед - мъжът, в чийто дом умира всяко дете, което влезе! Причината за случващото се ще ви смае

В днешния комплициран, забързан и значително себелюбив свят ни е все по-трудно да повярваме, че има хора, чието предопределение и задача е да вдъхват вяра и религия. Те са като звезди, озаряващи мрака през нощта, а сърцата им са огромни и отворени за всеки измъчен. Една от тези звезди свети изключително блестящо на небосклона – тази на Мохамед Бзеек, либиец, който се реалокира да живее в Съединени американски щати през 1978 година Този мъж има специфична задача в живота си и тя е да оказва помощ на деца. На неизлечимо заболели деца, които са изоставени от родителите си.

Той става техен приемен родител и в дома му в Лос Анджелис минава последният, най-труден интервал от земния им път. Обикновено такива пациенти умират в болница, сами и изоставени, само че с помощта на Мохамед някои от тези обречени деца получават обич, топлина и радостни моменти в последните си дни.

Мохамед Бзеек и към този момент починалата му брачна половинка Доан стартират да одобряват заболели деца в дома си през 1989 година През 1991 година умира първото дете, което взимат под крилото си – то било повредено още в утробата на майка си от пестициди, с които тя пръскала, до момента в който била бременна. Момиченцето се родило с напълно деформиран гръбначен дирек и трябвало да носи гипс на цялото тяло. До момента Бзеек е погребал 10 деца.

Сега се грижи за 6-годишно момиченце, родено с енцефалоцеле. Тя е физически и ментално недоразвита, сляпа и глуха e, ръцете и краката й са парализирани, получава припадъци всеки ден. „ Има доста деца, които никой не желае да вземе, тъй като те ще умрат, а никой не желае да си има работа със гибелта. Ако не ги приема, те ще си отидат сами в някоя болница, няма да има кой да ги държи, кой да им приказва.

Аз постоянно приказвам с моите деца, без значение дали са глухи или слепи. Защото имам вяра, че те са човешки същества, че имат душа, имат усеща ", споделя Мохамед.



Източник: woman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР