В днешния доклад на британското разузнаване се говори за ,

...
В днешния доклад на британското разузнаване се говори за ,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Как Русия използва хеликоптери Ка-52 във войната в Украйна

В днешния отчет на английското разузнаване се приказва за, само че е отдаден на потреблението на хеликоптери Ка-52 от Русия в бойните дейности,съобщава съветската работа на Би Би Си.

Ударният хеликоптер Ка-52 е една от най-важните съветски оръжейни системи за този бранш, означават създателите на отчета. Русия евентуално е изгубила към 40 от тези хеликоптери от началото на нашествието, само че те също по този начин са предизвикали вреди на украинската войска.

През последните месеци Русия евентуално е разположила няколко нови модела хеликоптери (Ка-52М) на юг, модифицирани по този начин, че да отразяват опита на съветските военни в Сирия.

По-специално, новите модели хеликоптери могат да изстрелят нова противотанкова ракета LMUR с обхват от към 15 км. Екипажите на Ка-52 са побързали да се възползват от опцията да употребяват оръжието отвън обсега на украинската Противовъздушна отбрана, се споделя в отчета.

Сред аргументите за бавния ритъм на украинското контранастъпление специалистите по-рано посочваха единствено неналичието на авиация и системи за противовъздушна защита. Wall Street Journal написа, цитирайки западните военни, че комплицираните настъпателни интервенции са просто невъзможни без предимство в небето. Нито една западна войска в никакъв случай няма да стартира настъпателна интервенция против укрепените линии на врага без цялостно предимство в небето, написа вестникът.
 Командирът на хеликоптерния полк на съветските въоръжени сили е премахнат в Украйна
Командирът на хеликоптерния полк на съветските въоръжени сили е премахнат в Украйна

Успех за Киев против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР