В Деня на християнското семейство и по повод 35-годишнината на

...
В Деня на християнското семейство и по повод 35-годишнината на
Коментари Харесай

Поздрав за 35 семейства, връстници на община „Тунджа“

В Деня на християнското семейство и във връзка 35-годишнината на община „ Тунджа “, общинското управление поздрави 35 тунджански фамилии, връстници на общината, които са сключили цивилен брак преди 35 година и не престават да живеят и да работят в тунджанските села.

Поздравителните адреси бяха връчени от кметовете и кметските наместници по селата, а кметът на общината Георги Георгиев поздрави персонално две от фамилиите, които работят в Тенево – семейство Комитови и семейство Бабурови.

Димитър Комитов е кмет на с. Тенево към този момент втори мандат, а брачната половинка му Къня Комитова е учителка и целият й педагогичен път е минал в учебното заведение в селото. Лекарите на с. Тенево – Христо и Катя Бабурови работят в селото повече от 35 години и се грижат за здравето на теневци и на жителите на околните села.

„ Ние се гордеем с такива хора като вас, това е скелетът, основата – фамилията и хората, които живеят в нашите прелестни тунджански села и в нашата община. Това ни съхранява през годините като общественост, обединени в своите фамилии, обединени в общността на нашите села, хора работещи честно и отговорно “, ги поздрави тунджанският кмет и добави: „ Благодаря ви, че сте основали тук фамилиите си и че сте останали да живеете и работите в нашата община “.

Катя Бабурова показа, че с нейния брачен партньор Христо се познавали по-рано, само че с. Тенево е въодушевило тяхната обич, тъй като са основали семейство около взаимната работа. Когато ги питали от кое място са, те казвали от Тенево, тъй като не е значимо къде са родени, а това, че 35 години са работили в селото и не престават да го вършат.

Къня Комитова също показа, че работата ги е събрала в Тенево, където са се родили и децата им. Тя пожела на всички фамилии да са живи и здрави и да се радват на съгласие и удача.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР