В декларация от трибуната на Народното събрание Боряна Георгиева от

...
В декларация от трибуната на Народното събрание Боряна Георгиева от
Коментари Харесай

От Воля зоват депутати да върнат пари за посещение в Молдова, на което не отишли

В декларация от трибуната на Народното събрание Боряна Георгиева от " Воля " прикани депутати да върнат пари за посещаване в Молдова, на което не са участвали.
Георгиева изясни, че седем народни представители са декларирали присъединяване за срещата на българските медии в Молдова, която се е състояла при започване на октомври. За самолетни билети и настаняването на тези депутати Народното събрание е похарчил 10 165 лева В последна сметка се оказа, че на този конгрес като посетител от Народното събрание присъствах единствено аз, съобщи Георгиева. По думите й от разноските са възобновени единствено 1837 лева, остават още близо 7000 лева

" Колеги, знам, че за някои тази сума е смешно дребна, само че това са пари на българския поданик и ние нямаме никакво право да пропиляваме даже и стотинка . Най-малкото тъй като по този начин демонстрираме отношението си към хората и техните средства. Още повече, че това е годишната заплата на един български жител ", акцентира Георгиева.

Тя се обърна към ръководителя на Народното събрание, като предложи н апразно изразходваната сума да бъда възобновена от депутатите, които са декларирали присъединяване, само че не са отишли . " Така ще дадем явен знак, че като национални избраници ни е грижа за всеки лев, който Народното събрание харчи и че можем да носим отговорност за разноските, които тази институция прави поради нас ", уточни Георгиева.

" Силно имам вяра в максимата, че както се отнасяш към стотинката, по този начин се отнасяш и към милиона. Нека покажем, че сме рационални и виновни хора и не харчим безконтролно парите на данъкоплатците ", прикани тя.
 
" Мисля, че и протичащото се през днешния ден дава пояснение за какво е било постъпено тогава по подобен метод ", разяснява ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР