Смартфоните са неизменна част от ежедневието на съвременните хора, особено

...
Смартфоните са неизменна част от ежедневието на съвременните хора, особено
Коментари Харесай

Съвременно образование: Трябва ли да бъдат забранени смартфоните в клас от следващата учебна година?

Смартфоните са неизменима част от всекидневието на актуалните хора, изключително на младото потомство. Въпреки техните преимущества и потребни функционалности, потреблението на тези устройства в класните стаи е тематика, която в последно време предстои на много диспути. 

Възниква въпросът дали смарт телефоните би трябвало да бъдат неразрешени по време на образователните часове . В средата на тази образователна година учебно заведение в Ловешко. Това бързо се трансформира в национална вест, като раздели обществото на две. Голяма част от родителите поддържаха концепцията , само че за други тя бе прекомерно последна и непрактична . Бе издигнат и въпросът дали тази процедура не би трябвало да стане национална и по какъв начин може да бъде въведена през идната образователна година .

Аргументи в интерес на възбраната

На първо място рецензиите потреблението на смарт телефон в час са свързани с разпръскване и загуба на внимание . То елементарно може да бъде отклонено от образователния материал към обществени мрежи, игри или други приложения. Това освен понижава успеваемостта на образованието , само че и основава условия за неспокойна образователна среда.

Това от своя страна води до понижаване на университетските достижения. Наблюденията към този момент демонстрират, че учениците, които употребяват смарт телефони по време на час, имат по-ниски резултати на проби и изпити. Без смарт телефони в класната стая, учениците биха могли да се съсредоточат по-добре върху образователния материал .

Непрекъснатото потребление на смарт телефони също по този начин може да има отрицателен резултат върху психологичното здраве на учениците. Излагането на обществени мрежи може да усили тревогата и депресията. Забраната на смарт телефоните би могла д а насърчи по-здравословни обществени взаимоотношения сред учениците и да развие техните информационни умения.

Аргументи срещу възбраната

В същото време не може да се пропусне обстоятелството, че смарт телефоните дават достъп до голямо количество просветителни запаси . Учителите могат да интегрират технологии в своите уроци, което може да направи образователния развой по-интересен и ангажиращ. Забраната на смарт телефоните би лимитирала достъпа до тези запаси и би понижила опцията за потребление на новаторски способи на преподаване.

Една от главните рецензии от страна на родителите е обвързвана с това, че при положение на незабавни обстановки , смарт телефоните са незаместим инструмент за връзка. Те разрешават на учениците бързо да се свържат със своите родители или незабавни служби. Забраната би могла да усложни връзката в такива моменти и да усили риска за сигурността на учениците.

Критиците на концепцията припомнят също, че актуалния свят цифровата просветеност е от значително значение . Позволяването на учениците да употребяват смарт телефони в клас може да им помогне да развият значими умения , които ще им бъдат потребни в бъдещата им кариера. Правилното и следено потребление на смарт телефоните може да служи като образователен развой единствено по себе си.

Заключение

Въпросът дали би трябвало да бъдат неразрешени смарт телефоните на учениците по време на час е с ложен и многопластов . От една страна, има съществени причини за възбрана, свързани с разсейването, университетските достижения и психологичното здраве. От друга страна, смарт телефоните оферират доста благоприятни условия за възстановяване на образованието и подготовката за бъдещето.

Вместо цялостна възбрана, може би най-хубавото решение е въвеждането на строги правила и насоки за потреблението на смарт телефони в клас. Например, те биха могли да се употребяват единствено за съответни образователни цели под наблюдението на учителите. По този метод, ще се максимизира изгодата от технологиите, като в същото време се минимизират техните отрицателни резултати .

Кои са петте най-изучавани от студентите области във висшето обучение?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР