В четвъртък сутринта лондончани влачиха протестиращи срещу климатичните промени от

...
В четвъртък сутринта лондончани влачиха протестиращи срещу климатичните промени от
Коментари Харесай

Ядосани пътници биха екоактивисти, блокиращи движението в час пик в Лондон

В четвъртък сутринта лондончани влачиха протестиращи против климатичните промени от вагони, при конфликти сблъсъци сред пасажери и деятели в час пик , които блокираха придвижването в английската столица, оповестява СиЕнЕн.

Протестиращите от световното екологично придвижване " Бунт против заличаването " се покатериха по вагони и се приковаха за влакове , блокирайки елементи от транспортната мрежа на града .

Демонстрантите, които имат намерение да принудят държавното управление да работи против климатичните промени, окачиха черно знаме в източната част на Лондонската гара на Кенинг Таун: " Бизнесът, както нормално = Смърт ".

Със прекъсване на влаковете, ядосаните пасажери скоро взеха нещата в свои ръце .

Видеоклипове в обществените медии демонстрират жители, които крещят против протестиращите върху трен и хвърлят предмети по тях, преди един пасажер да хване протестиращ за глезените и да го завлече от покрива.

След това събралата се тълпата скача за физическа разпра, която завършва едвам откакто чиновниците на гарата и други пасажери се намесват .

Bit of fun at Canning Town this morning pic.twitter.com/N15hykImlF
— Charlie (@CharWilkoo) October 17, 2019
" Бунт против заличаването " не се подчиняват на възбраната за митинги в Лондон

1455 от придвижването са били задържани

Четирима души са задържани поради случаите в Стратфорд и Кенинг Таун , съгласно английската транспортна полиция. Полицията все ще е на гара Шадуел, където " профилирани екипи работят за отстраняването на четирима други протестиращи ".

Пътниците се включиха в обществените медии, с цел да подлагат на критика дейностите климатичните деятели , заявявайки, че групата пречи на работещите хора , като нарушава публичния превоз и че блокирането на електрически трен е " лицемерно ", защото принуждават пасажерите да взимат таксита до работа .

Но климатичните деятели настояват, че дейностите им са нужни , с цел да има радикални промени, нужни за превръщане на климатичната рецесия - " Въпросът, който хората би трябвало да си зададат, е: за какво някой, без значение от класата си, без значение от тяхната раса, се усеща подготвен да се сложи в обстановка толкоз рискова, колкото тази, която видяхме тази заран. Протестиращите демонстрираха невероятна постъпка на всеотдайност, с цел да се борят за живота на хиляди хора по света, които към този момент умират поради тази екологична рецесия ", изяснява Джоел Скот-Халкс, представител на климатичните деятели.

" Тук не става въпрос за прекъсване на съответни типове превоз , а за спиране на бизнеса... всичко би трябвало да спре и би трябвало да създадем фрапантни промени ", добавя той.

Кметът на Лондон Садик Хан осъди протестиращите за акцията, която съгласно него е " рискова ", " контрапродуктивна " и неприемливо държание против " лондончани , които употребяват градския превоз, с цел да стигнат до работа ".
 Климатични деятели блокираха централата на БиБиСи в Лондон
Климатични деятели блокираха централата на БиБиСи в Лондон

Искат медията да отразява " цялостната истина " за околната среда

Хан прикани стачкуващите да " стачкуват спокойно и в рамките на закона ", като добави, че дейностите им съставляват несправедлива тежест за към този момент пренапрегнатите полицейски сили .

В изказване в четвъртък сутринта, след конфликтите, климатичните деятели оповестиха, че са разбрали, че насилието " е допустимо ", само че че са подготвени да отидат в пандиза поради тяхната идея .

Групата добави, че блокирали централните линии на метрото в Лондон, тъй като " ще има съществено въздействие върху бизнеса в столицата ".

Нормалната активност към този момент е обновено в транспортната мрежа на Лондон, съгласно уеб страницата Transport for London. Всички други линии работят както нормално, само че са обезпокоени от бъдещи дейности , написа Metropolitan Line в " Туитър " и моли пасажерите да не нападат протестиращите или " да прибягват до принуждение ".

Shocking moment angry commuters drag two #ExtinctionRebellion protestors off the top of a train in Canning Town and attack them. pic.twitter.com/EZAMa9tT2t
— Mahatir Pasha (@mahatir_pasha) October 17, 2019  Климатични деятели заляха с изкуствена кръв английското финансово министерство
Климатични деятели заляха с изкуствена кръв английското финансово министерство

Подкрепят се с лозунга " Спрете финансирането на климатичната гибел "

Тази седмица Лондон стана първият град, който забрани " Бунт против заличаването " да провежда митинги . Полицията изгони деятелите от спонтанните лагери на площад Трафалгар и други обекти в Лондон, където групата се събра, откакто предходната седмица стартира митингът " Международен протест ".

Климатичните деятели оповестиха възбраната в Лондон за " ерозия на демокрацията " и приканиха за по-голямо внимание към климатичната рецесия. В деня след оповестяването на възбраната съоснователят на придвижването Гейл Брадбрук се качи на входа на Министерството на превоза във Англия, до момента в който други деятели се приковаха за постройката изпод. Брадбрук бе задържан малко по-късно.

За една година " Бунт против заличаването " притегли хиляди протестиращи в ненасилствено гражданско непокорство , целящо да принуди държавните управления да се задействат против екологичен срив.

Въпреки че помогнаха за трансформирането на публичния спор към климатичната рецесия, те са подложени на критика поради тяхната тактичност .

При предходни демонстрации те заляха с 1800 литра подправена кръв финансовото министерство на Англия , изляха подправена кръв върху известната скулптура Charging Bull на Уолстрийт и се приковаха на входа на офисите на енергийната компания в Холандия.

Good morning from #London Canning Town tube station #ExtinctionRebellion protestors pic.twitter.com/TCYL6MBpCs
— Share_Talk (@Share_Talk) October 17, 2019  Климатичната нервност води до изгубване на здравия разсъдък
Климатичната нервност води до изгубване на здравия разсъдък

По-лесно се манипулира публично мнение, в сравнение с се повлияват физическите процеси на цяла планета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР