В четирите държави от 21 юли досега върлува поредната вълна,

...
В четирите държави от 21 юли досега върлува поредната вълна,
Коментари Харесай

Смъртността от COVID-19 в САЩ, Великобритания, Израел и България: къде сме ние |

В четирите страни от 21 юли до момента върлува следващата вълна, провокирана този път от Делта разновидността на ковид. Общо наблюдаване е също отсъствието на ограничаващи ограничения за летния интервал. Хората пътуват относително умерено, посещават заведения и водят естествен живот.

Различията сред страните са главно в равнищата на имунизация. Към 21 септември те са надлежно за Съединени американски щати - 54,1%, Англия - 65,03%, Израел - 63,6% и България - към 18%. Единствено нашата нация фрапантно изостава във имунизацията на популацията.

Сега да прегледаме смъртността за интервала 21 юли – 21 септември, изразена в брой умряли на 1 милион поданици. Тя е надлежно за Съединени американски щати - 210 (общо 70 003 починали), Великобритания - 96 (общо 6523), Израел - 121 (общо 1123) и България - 295 (общо 2037 починали). България твърдо държи най-високия брой умрели от ковид, с три пъти повече от първенеца Англия.

На какво се дължи тази огромна разлика?

Причините, без подозрение, са сложни. Значение имат ефикасността на здравната система, климатът, плътността на популацията и други Тези фактори обаче мъчно се правят оценка и показват с съответни числови стойности и по тази причина по-важно значение имат безспорните обстоятелства. Това са равнищата на имунизация и вида на употребяваните в съответната страна ваксини.

Най-общо могат да се създадат два извода:

Най-високата смъртност се открива в страната с най-ниското равнище на имунизация, т.е. България. Броят на умрелите от ковид обаче не е правопорпоционален на нивото на имунизация, което демонстрира и съществуването на други фактори.

Най-ниската смъртност се следи във Англия. Островът има сходни равнища на имунизация със Съединени американски щати и Израел и обяснението за това е в вида на прилаганата ваксина. Докато в другите две страни се употребяват 100% РНК, то във Англия близо половината от имунизираните са с вирусна/векторна ваксина. Повтарят се изводите, направени след зимно-пролетната вълна на Алфа разновидността, че най-хубавата отбрана против съдбовен край се открива след използване на вирусни/векторни препарати.

Имайки поради горното, за всяка страна могат да се дадат някои съответни рекомендации. Например в Съединени американски щати напролет администрацията на президента Джо Байдън реши да спре използването на " Астра Зенека " и заложи единствено на иРНК имунизациите. Това се оказа голяма неточност, която очевидно коства живота на хиляди жители.

За България рекомендациите са ясни. Трябват оптимални усиля за повдигане на имунизацията и, на второ място, блян за увеличение на каузи на хората с вирусни/векторни препарати, който за момента е към 20%. При подобаващи равнища и вид на имунизация само през последните 2 месеца България можеше да предотврати най-малко половината от съдбовните инфекции, т.е. да се спасят 1000 наши жители.

Тези 1000 българи в този момент са като „ налог “ колебливост, политиканстване, незнание, в това число на медицинския личен състав, и нападателно антиваксърство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР