В бюджета на Столична община за 2018 година има минимално

...
В бюджета на Столична община за 2018 година има минимално
Коментари Харесай

Паргов: Според новия бюджет на Столична община софиянци пак ще газят в кал

В бюджета на Столична община за 2018 година има минимално нарастване на общинското присъединяване във всяка една от дейностите, само че като цяло можем да кажем, че това е следващият бюджет, който няма да реши нито един проблем на столицата. Това сподели водачът на БСП-София и ръководител на групата общински съветници от Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов по време на семинар на тематика „ Проект за бюджет на Столична община за 2018 година “.

„ Бюджетът е по-голям от предходната година и повода за това са по-високите прехвърляния поради повишението на минималната работна заплата и осигурителните прагове ", съобщи той. „ Кажете ми - превозът ли ще бъде организиран? Благоустройството, най-много в крайните квартали, ли ще бъде решено? Всички учебни заведения и детски градини ли ще санираме, откакто за поредна година образованието е приоритет? ", попита Калоян Паргов.

„ Имаме финансова рамка, от която софиянци няма да почувстват успеваемост, по този начин както ние от Българска социалистическа партия настояваме ", съобщи водачът на столичните социалисти. „ За тази цел би трябвало да има програмни политики, основани на авансово координиране и разискване, както поискахме тази година от ръководещите ", уточни Калоян Паргов. „ Очевидно обаче това беше реплика, тъй като нарочната комисия не стартира да работи по-рано, тъй че да обсъждаме съответните проблеми и насоки. Това беше „ прахуляк в очите " на опозицията “, сподели още той.

„ В рамките на този бюджет не чакам някаква качествена смяна в развиването на София, също така, че ще се приближим повече до третия метродиаметър, за който са заложени над 300 милиона лв. от европейските фондове. Критиките ни са градивни, а не са просто тъй като сме от Българска социалистическа партия ", съобщи Паргов.

„ На софиянци можем да кажем, изключително на тези в крайните квартали, където живее 2/3 от популацията, че ще не престават да газят в тиня и да падат в дупки. Децата им ще не престават да играят в необезопасени пясъчници и градинки или въобще ще липсват такива ", уточни Калоян Паргов.

„ Единственото място, където ще можем да се почувстваме европейци още веднъж ще бъде идеалният център. Въпреки, че и той се задъхва от куп проблеми, най-много с неналичието на добра транспортно-комуникационна скица и буферни паркинги, които да извадят колите от центъра и да накарат хората да вървят пешком или с колела ", изясни той.

„ В бюджета не виждаме целевите политики за битка с мръсния въздух, макар че ще приемем стратегия в скоро време ", съобщи той.

„ Не виждам предизборното заричане, което Йорданка Фандъкова пое пред нас социалистите през 2015 година, че ще обърне повече внимание на крайните квартали и дребните квартални улички, освен на главните артерии ", уточни водачът на БСП-София.

„ В програмата за чистотата, която ще приемем, виждаме за поредна година, че от несправедливата такса боклук, която си е втори веществен налог, ще се събере повече, в сравнение с се харчи. Няма отговор къде съответно отива този излишък, който доближава до 15-20 млн. лв. ", сподели още Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР