В Бургаско ще се играят първите две изнесени представяния на

...
В Бургаско ще се играят първите две изнесени представяния на
Коментари Харесай

Валерия Колева: За първи път Вариететния театър излиза на друга сцена и то на морето

В Бургаско ще се играят първите две изнесени представяния на " Web Бурлеска " - единият от двата шоу-спектакъла на Вариететния спектакъл, който е единствният сходен в страната.
„ За пръв път пътуваме, за пръв път излизаме на друга сцена и за нас това е един голям скок в нашата кариера, а и в пътя на театъра, откогато е основан “, сподели в изявление за предаването " Летни нощи " актрисата-хореограф Валерия Колева за театъра, чийто създател е Ивайло Палмов, който е част от екип – „ една група от хора, които въодушевени от представления в чужбина и най-много от Цирк дю Солей взеха решение да създадат подобен спектакъл тук в България с шоута, които са малко познати на хората тук “.

„ Следващите ни представления се обрисуват да са по морето – на 21 август в „ Бедруум бийч “ в Слънчев бряг, а на 23 август – в Културен дом „ НХК “ в Бургас “, сподели тя:
„ Целият екип е в бурна тресчица преди протичащото се. Нямаме самообладание да се срещнем с нова аудитория към този момент на морето. По принцип играем във Вариететен спектакъл в София – там си имаме сцена издигната и една зала с една приятна конюнктура, където хората могат да влязат и да се усещат по-малко на спектакъл и повече част от едно по-различно преживяване в една доста приятна атмосфера с напитки, с комфортни столчета и по-скоро диванчета, тъй като са големички “.

Освен в „ WEB Бурлеска “ Валерия Колева взе участие и в другото зрелище на Вариететния спектакъл - " Соц. Кабаре. Изгубени във времето ".
„ И в двете използваме доста разнообразни изразни средства – танци, акробатика, пантомима, текст, само че са радикално разнообразни като сюжет, а и като въодушевление “, изясни актрисата, като даде за образец втората режисура:
„ По самото му име си е един много соцспектакъл - допира основно хората, които са на над енда избрана възраст, тъй като ги връща в едни техни по-ранни години, където за някои е било доста хубаво, за други не чак толкоз, само че въпреки всичко кой не обича да се върне в детството си? Младите също съумяват да се пренесат в един различен свят, само че те всякаш го виждат като едно запознанство с предишното ".

 Сцена от шоу-спектакъла Шоу-спектакълът " WEB Бурлеска " пък е желан от младите, защото " споделя за една доста нашумяла тематика в последно време – за хората, които работят пред уебкамерите “:
" Ние сме в представлението три девойки, които работят пред уебкамери. Момичета, които забавляват, вършат шоу на хората, само че през интернет, т.е. не онлайн. Историята споделя за едно момиче, което таман е приключило и си търси работа, попада на публикация за работа, отива и незнае какво да чака, само че девойките я вкарват във въпросната работа... Запознаваме хората с вътрешния развой, по какъв начин се случват нещата и какъв брой е занимателно, а на моменти и не толкоз. И още веднъж ги вкарваме в един много чужд за доста хора свят “.

" Имаме и художествена гимнастика, имаме и кънки на лед ", добави актрисата за спектаклите, съчетаващи " акробатика, танци, театрално изкуство със сюжет “, както и „ пантомима, танц, доста образни резултати, доста мултимедия ".

Колева е и „ най-младото попълнение в трупата “. Първоначално тя е част единствено от екипа на едното зрелище, само че след това е поканена в другото, с цел да замести едно от трите девойки, отказали се от ролята в „ WEB Бурлеска ".
“Влязох като непрекъснат член на театъра, откакто едното от девойките в представлението „ WEB Бурлеска " се отхвърли. Преди това бях ходила в театъра много време, само че единствено за подготовки за другото зрелище, познавах се с екипа... И сега, в който по този начин се случи аз трябваше много бързо да навляза и да заема нейното място “.

" Всичко стана доста бързо и никой не разбра по кое време се сменя част от актьорския състъв. Научих цялото зрелище за две седмици, които включваха и подготовки с костюми и с реквизити. Момичетата доста ми помагаха, режисьорът също - Елица Михайлова се споделя. И Камелия Бъчварова, която правеше костюмите, която също доста бързо реагира и успяхме да преправим всички, а и да купим където трябват нови костюми “, добави Колева, както и изясни, че на помощ й идва и " богатият й движенчески опит ":
" Даже доста по-лесно помня танци и мизесцени - всичко, което е обвързвано с тялото ми, в сравнение с текстове, въпреки че и текстове не мога да кажа, че изучавам постепенно, само че поради годините, в които съм прекарала в залата по художествена гимнастика. Паралелно съм упражнявала и танци, а около танците се занимавах и с акробатика ".

 Актрисите Паолина Попова, Мелинда Терзийска и Валерия Колева от Вариететен спектакъл София В ефира на „ Хоризонт “ актрисата благодари за помощта и рекомендацията и на театралните си сътрудници към днешна дата – актрисите Паолина Попова и Мелинда Терзийска:
„ Паолина Попова е някогашен народен играч по фигурно пързаляне и с цел да използваме целия й запас от качества са поставили в представлението кънки на лед дружно с един кайши. Няма да издавам повече, само че с цел да се постави кубче лед на една такава камерна сцена... Мелинда Терзийска също се е занимавала с акробатика и с художествена гимнастика... И в действителност на сцена са употребявани всичките ни благоприятни условия и се надявам, че на хората ще им хареса – ще видят нещо доста цветно, доста пъстро “.

А кой е " персонажът зад екран " или четвъртият участник в „ Web Бурлеска “, с помощта на който „ виждаме действителни хора да си взаимодействат с един недействителен човек “ на сцената - ще може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР