В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс

...
В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс
Коментари Харесай

Строят завод за самолетни двигатели в Бургас

В Бургас стартира построяването на огромен Научно-изследователски и индустриален комплекс за ремонт и преработване на части и съставни елементи за самолетни мотори. Инвестицията, която компанията ще направи в Бургас, е на стойност 30 милиона щатски $ и съчетава научна и индустриална част. Това оповестиха от пресцентъра на морската община.

Обектът се намира в Индустриален логистичен парк на повърхност от 20 хиляди квадратни метра. Изграждането му ще е на три стадия.

Дейността въз основата ще бъде обвързвана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специфични покрития върху съставни елементи на самолетни газотурбинни мотори. Предприятието употребява и внедрява революционни планови решения, позволяващи в България да се сътвори модерно произвеждане с високо равнище " ноу-хау ", сплотяващо в себе си високи механически познания и опит.

Очаква се при започване на работа на комплекса да бъдат наети 200 експерти. С тяхна помощ в Бургас ще се създават елементи за мотори, а клиенти се чака да са заводите на " Боинг " в Съединени американски щати, на " Еърбъс " в Европа и в Япония.

Кметът Николов сподели, че оттук насетне предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се осъществят в Бургас, съгласно търсенето на бизнеса.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР