В болница, която се намира в Барселона, Испания хирурзи са

...
В болница, която се намира в Барселона, Испания хирурзи са
Коментари Харесай

Проведоха най-сложната трансплантация на лице

В болница, която се намира в Барселона, Испания хирурзи са създали извънредно комплицирана трансплантация на разположение - пациентът е мъж, който страда от заболяване, което е изкривило лицето му. Лекарите са създали реорганизация на лицето и шията, езика, устата и задната част на гърлото на мъжа.

Цялата интервенция е лишила на експертите 27 часа, като в нея са взели участие 45 лекари, доста медицински сестри, анестезиолози, както и други здравни експерти. Болницата, където е осъществена интервенцията, се намира в Барселона – това е болница Вал д`Хеброн (Vall d`Hebron).

От лечебното заведение се хвалят, че това е първата интервенция с сходна трудност, която е осъществявана в миналото в света. За благополучие, лекарите означават, че интервенцията е била изцяло сполучлива и мъжът към този момент си е вкъщи и се възвръща.

Господинът е 45-годишен и не желае да разкрива самоличността си, допълват от болничното заведение в Испания. Испанецът страда от артериовенозни малформации – той е болен от 20 години. Заболяването провокира голямо изкривяване на тъканите, разясняват хирурзите.

Подобна интервенция е правена от американски лекари преди няколко години – лекарите са от Мериленд. Пациентът още веднъж е мъж – твърди се, че е потърпевш от изстрел и лицето му е обезобразено. Той нямал нос. По време на цялостната трансплантация мъжът е бил на 37 години – той е получил нови нос и зъби, челюст, част от езика.

Специалистите с горделивост изясняват, че мъжът е възвърнал и обонянието си. Ричард Лий Норис е потърпевш от престрелка през 1997 година – интервенцията е траяла 36 часа. Лекарите описват, че са се удивили от бързото възобновяване на Норис – той е можел да движи езика си и да си отваря и затваря очите единствено шест дни след интервенцията.

А още на третия ден пациентът станал от леглото и почнал да прегръща лекарите, които са му обезпечили нов и по-спокоен живот, описват хирурзите от Мериленд. Операцията на Норис е финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати, а военните имат вяра този способ да може да се ползва и на потърпевши бойци.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР