В близко бъдеще Tesla може да електрифицира и авиационния транспорт(снимка:

...
В близко бъдеще Tesla може да електрифицира и авиационния транспорт(снимка:
Коментари Харесай

Електрически самолет от Tesla най-рано през 2025 г.


В близко бъдеще Tesla може да електрифицира и авиационния превоз
(снимка: CC0 Public Domain)

Кога Tesla ще пусне електрически аероплан? Този въпрос си задават мнозина анализатори, а почитателите на Илон Мъск и неговата компания за електрически автомобили са нетърпеливи да видят и аероплан с обичания си бранд.

Tesla към този момент е най-известният производител на електрически коли, като се чака скоро да добави и други возила – полу-трактор и микробус за транспорт на пасажери. В бъдеще компанията може да предложи на пазара електрически самолети и хеликоптери – поради тесните ѝ връзки със SpaceX, това няма да е мъчно.

Но по кое време може да се случи това? На въпроса отговори персонално шефът на Telsa и SpaceX – Илон Мъск. По неговите думи, сегашните акумулатори към момента не са на равнище, уместно за транспортно средство във въздуха. Според Мъск, сходен превоз ще стане вероятен, когато характерната сила на батериите доближи 400 Wh/kg.
още по тематиката
Тяговите акумулатори на Tesla имат характерна сила 260 Wh/kg, отбелязва Electrek. Илон Мъск чака всеобщото произвеждане на акумулатори с дълъг живот, способни да зареждат даже самолети, да стартира след 3-4 години.

По-рано изследователският екип на Tesla, управителен от Джеф Дан, разгласява нова публикация за напредъка, реализиран в литиевите железни акумулатори без анод: такава батерия ще обезпечи революционна компактност на силата. В отчета откривателите загатват, че новата батарея ще „ електрифицира градската авиация ”.

Преди няколко години Мъск приказва за своя план за аероплан с отвесно политане и кацане. Очевидно, с напредването на софтуерния развой за произвеждане на акумулатори, планът ще стартира да се осъществя. В този случай появяването на електрически аероплан на Tesla ще стане допустимо към 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР