В Министерството на електронното управление бях изтеглени номерата на машините

...
В Министерството на електронното управление бях изтеглени номерата на машините
Коментари Харесай

Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

В Министерството на електронното ръководство бях изтеглени номерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идните на 9 юни избори 2 в 1.

Публичното изтегляне се извърши в наличието на министър-председателя и министър на външните работи Димитър Главчев. На събитието участваха представители на ЦИК, на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

" Целта на това, което присъстваме, е да се убедите в честността на всички принцеси в изборите ", съобщи министър председателят Главчев.

Той увери, че служебният кабинет ще направи всичко допустимо да се подсигурява честността на идния избор.

" Поели сме ангажимент изборите да бъдат почтени. Ще създадем всичко от Министерски съвет, имаме уверението и на Министерството на електронното ръководство, крайната цел да бъде изпълнена ", сподели още Главчев.

" Поемайки поста към този момент заявих, че процесът по засвидетелствуване на машините, ще бъде открит, транспарантен и обществен. В процеса по засвидетелствуване ще вземат участие и външни специалисти ", съобщи министърът на електронното ръководство Валентин Мудров.

По време на процеса за засвидетелствуване бяха изтеглени общо 10 машини за засвидетелствуване. Заради появилите се подозрения за имитация, номерата бяха определени от присъстващите публицисти.

Машините ще бъдат удостоверявани от три обособени екипа. Първият ще дава отговор за хардуерната спецификация на 3 машини. Вторият ще дава отговор за това машините да дават отговор на условията на ЦИК и Изборния кодекс. Третият за условията за мрежова и осведомителна сигурност.

Номерата на машините на първия екип са 2438, 9024 и 8134. На втория 1814, 1332 и 9231. А на третия 8993, 7678, 1588 и 711.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР