В близко бъдеще хората ще могат да ходят на почивка

...
В близко бъдеще хората ще могат да ходят на почивка
Коментари Харесай

Най-практичните изобретения, направени преди век

В близко бъдеще хората ще могат да вървят на отмора не на море или на планина, а в Космоса. Новаторските технологии са били немислими преди век.

Точно преди 100 години в средите на учените било извънредно забавно, тъй като изобретателите показали доста огромна интензивност по всички вероятни посоки.

През 1910 година доста домове употребявали електрически ток, а прахосмукачките и пералните станали общодостъпни. За страдание те били прекомерно скъпи за средностатистическите фамилии.

През същата година милиони американски домове били включени в телефонна централа. В транспортния бранш първите години на двадесети век били окрилени от началото на епохата на дирижаблите, стартирайки с Zeppelin.

През 1908 година Хенри Форд показва своя исторически автомобил Model T и прави този тип превоз наличен до необятните маси. В Париж изобратателят Жорж Клод основава неоновите светлини и трансформира визиите за външна реклама.

 Най-практичните изобретения, направени преди век

По същото време са изобретени охладените газове, които довеждат до основаването на хладилниците и фризерите. Така с един удар учените блъснали два заека.

Пластмасовите бутилки, ескалаторите, целофанът, чаените пакетчета и еднократните самобръсначки се отнасят към първото десетилетие на миналия век.

По това време дамите много се измъчвали с корсети, защото сутиенът към момента не бил изобретен, а облеклата се закопчавали с копчета досега, в който не се появил ципът.

След това стартирала епохата на неръждавейките, а през 1919 година домакините били зарадвани с първия по рода си тостер и децата получили първите си страхотни филийки за закуска.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР