В Белград следобедните учебни занятия са отменени поради сигнали за

...
В Белград следобедните учебни занятия са отменени поради сигнали за
Коментари Харесай

В Белград заплашиха с бомби вече над 300 училища

В Белград следобедните образователни занятия са анулирани заради сигнали за бомби в над 300 учебни заведения, заяви през днешния ден заместник-кметът на града Горан Весич, представен от сръбската организация " Бета ".

Весич уточни, че по данни на Градския щаб за изключителни обстановки са постъпили анонимни сигнали в 174 съществени учебни заведения и 97 междинни учебни заведения, както и в 78 филиала на съществени учебни заведения и 42 специфични учебни заведения.

" Полицията е на място и ревизира, а първата промяна на образование във всички учебни заведения е анулирана. " Децата, учителите и преподавателите са в сигурност, а родителите могат да бъдат спокойни ", се споделя в уеб страницата на Beoinfo City.



В изказването се прибавя, че " отчетите са част от специфичната война против Сърбия, целяща да наруши естествения живот в страната и да показа Белград като нерешителен град и да сътвори паника измежду жителите ".

Тази заран на имейл адресите на 148 съществени и 66 междинни учебни заведения в Белград бяха изпратени уведомления за сложени бомби, което беше доказано от Министерството на образованието, науката и софтуерното развиване на Сърбия.

" По авансово открития ред засегнатите институции са евакуирани, а учениците ще се върнат в образователните занятия, когато се откри, че е безвредно. Екипи на Министерство на вътрешните работи са на терен и правят оглед на постройките ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

От отрасловото министерство споделиха на родителите и учениците, че ще осведомят учебните заведения за по-нататъшния метод на образуване на образованието.

Около 8 часа локално време на 17 май по електронната поща са били изпратени сигнали за бомби в 97 съществени и срудни учебни заведения в Сърбия. Специализирани екипи на полицията след подробна инспекция в редица учебни заведения откриха, че сигналите са подправени.

След началото на войната в Украйна бяха изпращани подправени сигнали за бомби в търговски центрове и полети на " Еър Сърбия " до Москва, само че до момента не бяха заплашвани учебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР