В България ще бъдат наложени нови мерки срещу коронавируса заради

...
В България ще бъдат наложени нови мерки срещу коронавируса заради
Коментари Харесай

Наложиха нови мерки срещу Covid-19 в цяла България

В България ще бъдат наложени нови ограничения против ковид поради възходящия брой на инфектираните с Covid-19 и ниския % на имунизираните. Ограниченията засягат служебните сбирки, културните мероприятия, спортните събития и други. Мерките влизат в действие от 7 септември, след края на идния дълъг почивен уикенд, заяви на брифинг здравния министър Стойчо Кацаров. България е в до края на ноември.

Макар да е сериозна, обстановката е под надзор, увери Кацаров. Притеснителен е огромният брой хора с ковид, които са умряли.

В България преобладаващ е, който е доста по-заразен. " На процедура един човек заразява от 6 до 8 души към него ", изясни проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Здравните управляващи в България постановат нова вълна ограничаващи...

Мерките наподобяват по-леки от предстоящото, като не засягат заведения за хранене и нощни заведения, хотели, фитнеси и СПА центрове, игрални зали и казина, както и учебни заведения, детски градини и университети. Всички те трябваше да бъдат затворени за визити, съгласно на основния здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев, направено по-рано тази седмица.

Ето какви са ограниченията, които важат за цяла България:

Обучителните центрове и школи ще имат присъствени занимания, като се съблюдава физическа отдалеченост от минимум 1,5 м и се събират най-много 10 души в помещението. Присъстващите би трябвало да носят маски, пространствата да се проветряват постоянно.

Забранени са визитите на детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца.

Служебни сбирки като конгресно-конферентни мероприятия, семинари, образования и други са позволени, като се употребява не повече от 30% от потенциала и да се събират до 30 участника в помещението, в което се организират. Задължително е да се съблюдава физическа отдалеченост и да се носят маски. Забранени са тиймбилдинги и други сходни проведени мероприятия.

Същите правила като тези за служебните сбирки важат и за състезания, всеобщи изпити и други. Те могат да се организират при потребление на не повече от 30% от потенциала и до 30 участника в помещението, в което се организират при спазването на физическа отдалеченост и носене на защитни маски за лице.

Забраняват се всички всеобщи мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и така нататък

Кина, театри, циркове, представления, концерти и други театрални прояви на закрито могат да се посещават при запълване на най-много 50% от потенциала на пространствата и потреблението единствено на седящи места.

Музеи и галерии остават отворени, само че посетителите би трябвало да съблюдават отдалеченост – по 1 човек на всеки 8 кв. м и всички още веднъж да бъдат с маски.

Танцови школи и разновидностите им ще работят на 30% от потенциала на пространствата, като в тях се събират най-много 10 души.

Спортните надпревари на закрито ще са без аудитория, а тези навън ще имат фенове, които заемат най-много 30% от потенциала на спортния стадион, зала и така нататък Ще се употребяват единствено седящи места, през 2 седалки, при съблюдаване на физическа отдалеченост и носене на маски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР