Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан е безопасно. Предприети

...
Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан е безопасно. Предприети
Коментари Харесай

През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика към морето | Безопасно е преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „Петрохан

Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „ Петрохан " е безвредно. Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурява и обезпечи придвижването. Ще има и патрули, които да реализират нужния надзор, акцентира инж. Йордан Вълчев пред БНР. Изграждането на правата Мездра-Ботевград от път I-1 е значима за Северозападна България и би трябвало да бъде приключена до края на годината, което постанова и смяна в организацията на придвижване.

От на следващия ден - 24 юни, ще бъде лимитирано придвижването на всички типове моторни транспортни средства по правата Мездра – Лютидол - п. в. „ Новачене " на път I-1. Промяната е належащо за доизграждането на пътните възли на две равнища – „ Мездра ", „ Дърманци " и „ Ребърково ", заяви инж. Йордан Вълчев. Той уточни, че пренасочването на придвижването по обходни направления основава неудобства, само че прекъсването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурност при пътуването, по този начин и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще е двойно по-широко от актуалното.

Въведената организация е краткотрайна със период от 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика. Тежкотоварните транспортни средства няма да могат да минават през „ Петрохан " в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Проходът ще е неразрешен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя, сподели инж. Стоян Николов в Сутрешния блок на бТВ.

Инж. Вълчев и инж. Николов показаха, че въвеждането на тази краткотрайна организация на придвижване е след извършени голям брой срещи с кметове, народни представители, представители на Главна дирекция „ Национална полиция " по самодейност на министъра на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на които е реализирано единодушие по какъв начин да бъде пренасочван трафика.

През лятото няма да има поправки, които да затрудняват трафика към морето, сподели инж. Вълчев. По автомагистрала „ Тракия " ще има местни поправки и ще се правят в работните дни от седмицата. В петък, събота и неделя няма да се работи и хората ще могат умерено да пътуват до морето.

На Автомагистрала „ Хемус " продължава ремонтът на двата тунела - „ Топли дол " и „ Правешки ханове ", които се планува да приключат през юли, съобщи инж. Вълчев. И разясни, че дотогава при засилен трафик има опция за пренасочване на придвижването, с което също ще се облекчи прекосяването на пътуващите към морето.

Относно завършването на Автомагистрала „ Струма " инж. Вълчев заяви, че задачите са през 2030 година трасето от Кулата към София да е изцяло построено. Сроковете са реалистични и Агенция „ Пътна инфраструктура " ще постави оптимални старания да си съблюдава. Очаква се до 10 дни да приключи процедурата за избор на реализатор за разработване на прединвестиционно изследване и планиране на трасе на автомагистрала „ Струма " в посока София - Кулата, което минава отвън Кресненското дефиле. Относно трасето от Кулата към София има подписани контракти за построяването му по по този начин наречения източен вид, като с решение на Министерството на околната среда и водите от 11 юни за него е посочено, че не е належащо да се прави нова оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). По това решение има импортирани 12 тъжби, които стопират дейностите за момента и би трябвало да се изчака решение на съда, сподели инж. Николов. ​
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР