В България през миналата година на всяко закупено ново превозно

...
В България през миналата година на всяко закупено ново превозно
Коментари Харесай

На всеки нов продаден автомобил в България през миналата година са се падали пет на над десет години

В България през предходната година на всяко закупено ново транспортно средство са се падали пет на възраст над 10 години, сочат данните на Пътната полиция за регистрациите. Общо за година автопаркът в страната е повишен с 306 421 автомобила, ванове, микробуси, камиони, рейсове и мотоциклети.

Сред тях чисто новите са 39 094. Произведени преди повече от 10 години са съвсем 200 хиляди моторни транспортни средства.

Така към 1 януари тази година в България има над 3.44 млн. МПС от всички категории. Най-много са леките коли – повече от 2.77 милиона. Товарните коли са близо 373 хиляди, а мотопедите и мотоциклетите са съвсем 180 хиляди. Автобусите са близо 21 хиляди. От целия автопарк 1.34 млн. транспортни средства на повече от 20 години, а 1.04 млн са създадени преди сред 15 и 20 години.

В България има единствено 3487 хибрида и едвам 384 електрическия автомобил .

Поглед към употребяваните от автопарка горива демонстрира, че на бензин разчитат съвсем 1.4 млн. моторни транспортни средства. Дизелът зарежда близо 1.2 млн.

На пропан-бутан и метан се движат общо 171 338 транспортни средства, настояват от Министерство на вътрешните работи. Този прекомерно дребен брой може да се изясни с обстоятелството, че в броя попадат единствено колите, които са разчитали на газ сега на регистрацията си в пунктовете на Пътна полиция, само че не и тези, модифицирани след покупката им.

Хибридните коли са 3487, а електрическите автомобили са едвам 384.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР