Финиди Джордж ще поеме националния отбор по футбол на Нигерия,

...
Финиди Джордж ще поеме националния отбор по футбол на Нигерия,
Коментари Харесай

Нигерия има нов селекционер, познат е до болка на България

Финиди Джордж ще поеме националния тим по футбол на Нигерия, оповестиха от локалната федерация, представени от организация Ройтерс. 53-годишният някогашен състезател на " суперорлите " получава покачване, откакто досега бе помощник.

Финиди Джордж игра 77 минути и направи две асистенции за Нигерия в мача против България от Съединени американски щати '94. Той подаде на Рашиди Йекини в 21-та минута за първия гол, а в 55-ата центрира за Емануел Амунике, който оформи крайното 3:0 с глава.

Джордж, притежател на Шампионската лига от 1995 с Аякс Амстердам, бе асистент на селекционера Жозе Песейро, чийто контракт с федерацията изтече. Той изведе Нигерия до финала за Купата на африканските народи, където обаче загуби финала против домакина Кот Д'Ивоар.

Джордж бе краткотраен селекционер в два другарски мача, в които Нигерия победи с 2:1 Гана и загуби с 0:2 против Мали. Неговото първо предизвикателство са квалификациите за международното състезание през 2026, където Нигерия направи непредвиден провал с равенства против Лесото вкъщи и Зимбабве в Руанда.

Следващите мачове на континенталните вицешампиони са против Република Южна Африка и Кот Д'Ивоар./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР