Жерар Депардийо е бил призован от френската полиция за разпит

...
Жерар Депардийо е бил призован от френската полиция за разпит
Коментари Харесай

Жерар Депардийо ще бъде съден за сексуално посегателство през октомври

Жерар Депардийо е бил свикан от френската полиция за разпит по отношение на нови обвинявания в полово посягане, съобщи Агенция Франс Прес.


75-годишният Депардийо е бил разпитван от служители на реда в полицейски сектор в 14-и регион на Париж по отношение на изказванията на две дами, че той ги е нападнал - едната на снимачната площадка през 2021 година, а другата - по време на други фотоси през 2014 година

Адвокатът му Кристиан Сен-Пале удостовери, че разпитът е завършил.

„ Полицейското задържане е завършило. Той към този момент не е арестуван в полицейския сектор ", сподели Сен-Пале.

Първата жена, сценограф, съобщи, че Депардийо я е нападнал, когато е била член на екипа на игралния филм Les Volets Verts (Зелените щори) през 2022 година Тя подаде публична тъжба в полицията през февруари.

По-рано тази година 53-годишната жена споделя пред проверяващия уеб страница Mediapart, че артистът първо ѝ е направил неприлични оферти, а по-късно я е нападнал.

Тя споделя, че Депардийо я сграбчил " брутално " и свил краката си към нея с " феноменална мощ ", тъй че тя не можела да помръдне. След това я докосвал по всички елементи на тялото, до момента в който правил нецензурни мнения.

Жертвата описа, че се е чувствала като в капан, паникьосана и се е опитвала да диша. Тя сподели, че е почувствала по какъв начин се дърпа обратно и по какъв начин някой различен дърпа Депардийо, и сподели, че бодигардовете му са го издърпали от нея.

Втората жена, която по време на хипотетичното нахлуване е била на 24 години, подаде тъжба в полицията тази година, в която твърди, че Депардийо е сграбчил тялото ѝ и е направил неприлични и " неуместни " забележки, когато е работила като асистентка на снимачната площадка на кино лентата " Магьосникът и сиамката " (Le Magician et le Siamois) през 2015 година

Полицията удостовери, че разпитите от 29 април са свързани с тези случаи. Депардийо, посредством своите юристи, отхвърли всички обвинявания.

През 2020 година полицията стартира публично следствие против Депардийо за обезчестяване и полово посягане по различен случай, откакто актьорката Шарлот Арнулд твърди, че той я е изнасилил в дома си в Париж през 2018 година

Арнулд, която се обърна към полицията преди повече от 5 години, упрекна Депардийо в обезчестяване и полово посягане на два пъти в дома му в Париж през 2018 година По това време актрисата е била на 22 години, а Депардийо на 70.

Миналата година Арнулд описа в документален филм, че по време на хипотетичното нахлуване е била анорексичка и това е било " безспорен смут ".

В отворено писмо до Le Figaro през октомври Депардийо отхвърли всички обвинявания, като съобщи, че всяка среща с Арнулд е била по взаимно единодушие. Той съобщи, че е станал жертва на линч, проведен от " медиен съд ", и написа: " Никога, в никакъв случай не съм насилвал жена ".

Друга тъжба за полово посягане е подадена предходната година от Елен Дарас, актриса, която твърди, че Депардийо я е опипвал и ѝ е отправял оферти по време на фотоси на филм през 2007 година Делото е прекъснато, защото е изминал срокът за покачване на обвинявания.

Депардийо, един от най-известните френски артисти, е взел участие в над 170 кино лентата и е придобил интернационална популярност с англоезични функции./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР