В България политиката язди бизнеса, не обратното. Думите са на

...
В България политиката язди бизнеса, не обратното. Думите са на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В България политиката язди бизнеса, не обратното

В България политиката язди бизнеса, не противоположното. Думите са на водача на НФСБ Валери Симеонов, който разяснява пред Българска национална телевизия опцията бизнесът да финансира партиите. Той не скри, че политическата партия, която ръководи, дефинира поръчките, прави класирането на огромните инфраструктурни обекти, на концесии, даването на лицензи и регистрации. С тези лостове, които държи ръководещата партия, тя може да прави бизнеса подвластен.
Постоянно в обществото се насажда тезата, че бизнесът ще овладее, ще яхне политическия живот посредством подставени партии, на които ще заплаща да пазят неговите ползи. Така е може би в Съединени американски щати, в развитите стопански страни. В България не е по този начин, счита Симеонов.
Затова, съгласно някогашния вицепремиер „ най-силните фигурите в България не са обособени стопански субекти, това са политическите субекти “.
Политиците държат за врата бизнеса, не назад. Това е ужасно. Дарения ще се вършат единствено за тези партии, които ръководят, предизвести Симеонов. И даде примерр: Представете си какво ще се случи, в случай че някоя компания направи подаяние за НФСБ или за някоя опозиционна партия. Тогава цялата мощ на страната със съответните инспекции, със съответните актове, констативни протоколи и санкции и впрочем ще се стовари върху тази компания. Тя, естествено, след две – три години ще завоюва правосъдните каузи, само че ще загуби своето развиване. Ще спре своето развиване, тъй като едни масирани инспекции удрят администрацията на една дребна компания. С други думи – политиците имат в своите ръце механизъм, с който да тероризирът или да рекетират бизнеса, заключи Валери Симеонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР