В България наблюдаваме занемаряване на грижата за себе си през

...
В България наблюдаваме занемаряване на грижата за себе си през
Коментари Харесай

Занемарили сме личната грижа за здравето

В България следим пренебрегване на грижата за себе си през последните години, съобщи доцент Михаил Околийски, представляващ офиса на Световната здравна организация в България.

„ Ние постоянно считаме, че ще ни се размине. Продължаваме да пушим, да пием и да караме неразумно “, съобщи той.

Даде образец с това, че сърдечните болести у нас са висок %. По думите му те „ не идват просто по този начин, тъй като сме трагичен народ “, а тъй като не спортуваме, не се грижим.

И акцентира, че би трябвало да се съблюдават всички заръки на управляващите. Напомни за рекомендацията на премиера Бойко Борисов – да не се върви по нощни заведения, а да се лимитират вижданията. Околийски сподели, че даже би трябвало да се заобикаля здрависването. Миенето на ръце е наложително, сподели още специалистът.

Доц. Михаил Околийски изясни, че коронавирусът се трансформира „ в космато страшилище, което драска по вратата “, по тази причина и хората би трябвало да внимават от кое място се осведомят, с цел да няма всяване на суматоха.

Специалистът сподели още, че Ковид-19 (COVID-19) е тормозил всички. Той уточни, че всяка страна сама взема решение какво да предприеме, само че се придържа към  общите заръки.

„ СЗО задава летвата за добра процедура за избрани области, техническа помощ, само че страните членки сами взимат ограниченията си. Няма нито една страна, която споделя: Нас това не ни визира, не ни интересува. Това е едно обединяване. Това е един късмет да осмислим и рисковото държание като хора “, сподели още Околийски.

СЗО обаче не предлага затваряне на граници. „ Става въпрос и за положението на здравните системи. Има и смесени проблеми тук-там. Живеем в доста динамични времена, в които би трябвало да се смилим и да имаме вяра на експертите “.

Над 120 000 души са инфектираните в целия свят. Най-засегната остава Китай. След нея е Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР