До максимум 6 месеца ТОЛ камерите у нас ще снимат

...
До максимум 6 месеца ТОЛ камерите у нас ще снимат
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов: До 6 месеца ТОЛ камерите ще следят и за скорост  

До най-много 6 месеца ТОЛ камерите у нас ще снимат и колите, които се движат с превишена скорост. Това съобщи във вторник във Полски Тръмбеш министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 Той разясни, че напъните са разпределени сред Министерство на вътрешните работи, Министерство на електронното ръководство и австрийската компания, която оперира с тол камерите у нас.

 „ Последната среща беше преди десетина дни. На нея набелязахме всички ограничения, които би трябвало да се подхващат, както от наша страна, по този начин и от другите виновни институции “, уточни министър Стоянов.

 Той добави, че след приемането на последните промени в Закона за придвижване по пътищата, се регистрира фрапантно понижение на водачите, които си разрешават да седнат зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати.

Калин Стоянов е безапелационен, че фрапантно би трябвало да се увеличи както размера на санкциите за шофиране и даже лишаване на книжки след приложимост на алкохол и опиати, по този начин и събираемостта им, която по думите му е скочила с 40%, по отношение на същия интервал на предходната година.

Според него сядането зад кормилото е на първо време въпрос на образование.

За случая в Пловдив, където автомобил се разцепи на две и живота си изгубиха двама младежи, министър Стоянов съобщи:

 „ Аз не знам за какво следва да разясняваме версии като виждаме две дървета и мощен автомобил, раздвоен на две. Това приказва единствено едно - за извънредно висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км. в час “, разяснява Калин Стоянов.

По думите му двамата пияни служители на реда, които провокираха произшествия във Велико Търново, ще понесат отговорността на закона по този начин, както би го направил всеки различен български жител.

На 14 май министър Стоянов участва на откриването на възобновените полицейски ръководства в Полски Тръмбеш и в Стражица. Те бяха закрити и преструктурирани в сектори в средата на 2022-а година поради промени и оптимизации в бранш " Сигурност “.

Това породи остро неодобрение на локалните управляващи и жителите на двете общини, които на няколко пъти излизаха на митинги с блокади на основните пътища София - Варна и Русе - Велико Търново.

Вътрешният министър прегледа и профилираните площадки по пътна и пожарна сигурност във великотърновското село Балвaн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР