В България има поговорка, че „Колкото по-голям джип караш, толкова

...
В България има поговорка, че „Колкото по-голям джип караш, толкова
Коментари Харесай

Лесен, но ефикасен трик за измъкване, ако сте затънали в сняг или кал

В България има сентенция, че „ Колкото по-голям джип караш, толкоз по-надалеч ще вървиш за трактор. “. Какво обаче се случва, когато тракторът е стигнал по-далеч в сравнение с би трябвало? Видео оповестено в TikTok ни демонстрира един елементарен, само че ефикасен метод за това по какъв начин да се измъкнем от дълбока тиня или сняг, без помощта на друго транспортно средство.

Както може да видите на фрагментите, тракторът е заседнал съществено в калта, а излизането от там наподобява невероятно, в случай че на помощ не пристигна друго транспортно средство. Всъщност тъкмо тук се крие и трикът, който някои от по-старите може би знаят.



Към задвижващите гуми на трактора са завързани две дървета, които при придвижване, като се изключи че оказват помощ със сцеплението, също по този начин повдигат трактора и му оказват помощ да се измъкне от дълбоката тиня. Същият трик може да бъде употребен и при или камиони, несъмнено със съответния размер дървета, като би трябвало да се внимава с това дърветата да не ударят купето или долната част на транспортното средство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР