В България има малко деца, в които се влага много.

...
В България има малко деца, в които се влага много.
Коментари Харесай

Социалният антрополог Харалан Александров обясни защо "селянин" все още е обидна дума

В България има малко деца, в които се влага доста. Тенденциите за спад на популацията са освен в България, само че и в Европа. Добрият живот не е тук. Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров в утринния блок на Българска национална телевизия.
Припомняме, че единствено преди дни излезе статистика на Организация на обединените нации, съгласно която броят на българите е паднал под 7 милиона.
" Селянин към момента е обидна дума. Хората, които мечтаят за село и желаят да се занимават със земеделие или пчеларство, постоянно не могат да си го разрешат. Това са скъпи занимания ", добави той.
" Родителите към момента считат, че на открито децата са по-добре. Въпреки, че ние следваме наклонността на Европа - ние се усещаме зле и тук и в чужбина ", добави тематиката за аргументите на демографската рецесия психологът доцент доктор Маргарита Бакрачева.
" Направихме проучване върху безработни и учащи младежи и такива, които работят. Младежите ясно знаят с какво ще се сблъскат в живота и имат хрумвания за справяне с проблемите ", приключи Бакарчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР