В автобусите ще бъдат въведени видеорегистратори, които да заснемат цялата

...
В автобусите ще бъдат въведени видеорегистратори, които да заснемат цялата
Коментари Харесай

След жестоката трагедия с девет трупа край Микре: Видеорегистратори и задължителни колани в автобусите

В рейсовете ще бъдат въведени видеорегистратори, които да снимат цялата пътна конюнктура. Заедно с това всички, които реализират публичен превоз, ще би трябвало да слагат колани по седалките и пасажерите ще би трябвало да ги употребяват – това са единствено две от ограниченията, които бяха оповестени след изключителното съвещание при премиера, свикано след три произшествия съвсем на едно и също място по пътя София – Варна.

Видеорегистраторите, които би трябвало да бъдат въведени до няколко месеца, ще са едни самобитни „ черни кутии “ и ще оказват помощ на Министерство на вътрешните работи в следствията на произшествия, уточни транспортният министър Ивайло Московски.

Ще се вкарат също по този начин условия транспортните средства да дават отговор на избран евростандарт за механически характерности, сподели още той, само че добави, че към момента не е ясно какъв ще бъде той.

Ще бъде изработен и обзор на цялата система за подготовка на водачите, като сега се разисква какви ограничения да се вземат, с цел да има по-добра подготовка на лицата получаващи шофьорска брошура.

На срещата също по този начин е разисквана опцията за законодателна смяна по отношение на регистрационен режим на автосервизи и морги, с цел да се подсигурява техническо качество, добави Московски.

„ Разпоредил съм от през днешния ден водачите, които са направили тежко пътно нарушаване да се извеждат от автомобилния поток и да се санкционират в най-близкото районно управление”, съобщи пък основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов.По думите му, каквито и дейности да правят държавните институции, до момента в който хората не схванат, че като се качват в колата носят отговорност, до момента в който манталитетът не стартира да диктува по-безопасно шофиране, нищо няма да се реализира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР