В австралийската столица Канбера комисарят по въпросите на търговията Сесилия

...
В австралийската столица Канбера комисарят по въпросите на търговията Сесилия
Коментари Харесай

Започнаха преговорите за търговско споразумение между ЕС и Австралия

В австралийската столица Канбера комисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом дружно с министър-председателя на Австралия Малкълм Търнбул и министъра на търговията Стивън Чиобо публично започнаха договаряния за всеобхватно и амбициозно комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Австралия, оповестиха от Европейска комисия.

Австралия е една от отбелязващите максимален напредък развити стопански системи в света. Бъдещото съглашение ще разреши на европейските предприятия да се конкурират при идентични условия с предприятията от страните, с които Австралия към този момент има търговски съглашения. Европейски Съюз към този момент е вторият по величина търговски сътрудник на Австралия. Двустранната търговия със артикули пораства с непрекъснати темпове през последните години, като предходната година доближи съвсем 48 милиарда евро.

Секторите, от които се образува по-голямата част от износа на Европейски Съюз за Австралия, са транспортно съоръжение, машини и апарати, химикали, храни и услуги. Двустранната търговия с услуги възлиза на към 28 милиарда евро. Чрез съглашението търговията със артикули сред двете страни сътрудници би могла да се усили с над една трета.

След днешното събитие първият формален кръг от договарянията сред екипите от договарящи на двете страни ще се организира в Брюксел от 2 до 6 юли.

Започването на договаряния с Австралия идва след приключването на комерсиалните договаряния с Япония през предходната година и с Мексико напролет на тази година, както и след влизането в действие на комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Канада през септември предходната година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР