В атомната електроцентрала в Запорожие са задействани системи за сигурност

...
В атомната електроцентрала в Запорожие са задействани системи за сигурност
Коментари Харесай

Активирани са системите за сигурност в атомната електроцентрала в Запорожие

В атомната електроцентрала в Запорожие са задействани системи за сигурност след спиране на електрозахранването, което краткотрайно я остави без ток, настояват членове на подкрепяната от Русия администрация в украинския район.

Според публични лица централата е била обвързвана с различен източник на сила.
Твърди се, че спирането на електрозахранването е породено от солидни горски пожари в региона, които са били провокирани от украински обстрел.

По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу и френският му сътрудник Себастиан Лекорну разискаха обстановката в атомната електроцентрала в Запорожие по време на диалог в четвъртък, заяви съветското министерство на защитата

Шойгу е споделил оценката си за дейностите на украинските въоръжени сили по време на диалога, който е бил иницииран от френската страна, оповестиха от министерството.

Руският министър също по този начин акцентира значимостта на визитата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в централата и съобщи, че Русия е подготвена да окаже нужното подпомагане на инспекторите на организацията.

Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ), съобщи пред френския ефирен канал France 24, че може би скоро ще може да посети електроцентралата " Запорожие ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР