В американския щат Уайоминг двама ловни водачи открили огромен тайнствен

...
В американския щат Уайоминг двама ловни водачи открили огромен тайнствен
Коментари Харесай

Загадъчен разлом се отвори за месец в Уайоминг (ВИДЕО)

В американския щат Уайоминг двама ловни водачи разкрили голям загадъчен разлом. Ширината му доближава 45 метра, а дължината надвишава 350 метра, оповестява The Washington Post .

Наблюдателите посещавали мястото на разлома предишния месец и го забелязали, само че не му обърнали внимание заради неголемите размери. По време на последното посещаване обаче видели, че необикновената цепнатина е повишена значително. В региона на разлома не се добиват петрол или газ.

Местната преса към този момент е съумяла да създаде сензация от случая, съобщавайки, че разломът може да е предвестител на земетресение или даже идно изригване на Йелоустоун.

Според учените за образуването на дупката са съдействали дъждовете, под тежестта на които почвата е пропаднала. Според специалистите явлението не съставлява заплаха за локалните поданици.

Не изостава от необикновените естествени феномени и Русия. Например до село Бованенково в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг се е образувала необикновена дупка . Но съгласно учените тя е зародила вследствие на пневматичен удар, провокиран от разлагането на газови хидрати. Подобни феномени, както означават специалистите, се следят в фамозния.

Продължава да пораства и друга дупка на територията на Русия. Тя се намира в Соликамск и към този момент има гигантските. Според откривателите пропадането на земята тук се е случило заради изместване на пластовете на почвата при земетресения, раздрусали региона в далечната 1995 година.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР