В американския щат Невада в момента се строй най-голямата сграда

...
В американския щат Невада в момента се строй най-голямата сграда
Коментари Харесай

Най-голямата сграда на земята ще е Гигафабриката на Тесла

В американския щат Невада сега се строй най-голямата постройка в историята на човечеството, оповестиха международните медии. Огромното здание е замислено да бъде фабрика за акумулатори и е благосъстоятелност на автомобилната компания Тесла Моторс.

Архитектите на постройката неслучайно са проектирали гигантските ѝ мащаби. Тяхната цел е огромен продуктивен потенциал, като идната да проработи в близко бъдеще мегафабрика би трябвало да създава повече от 50 гВтч акумулатори годишно, т.е. задоволително за 500 хиляди електрическия автомобил годишно.

Статистиката сочи, че такова количество акумулатори е създадено за цялата минала 2014 година в международен мащаб от всички заводи, работещи в тази сфера на индустрията.

Първоначалният план за фабриката предвиждал да се сътвори постройка на модулен принцип, тъй че да бъде построена една част, която да проработи, а по-късно да се прибавят още и още сградни модули за разширение. Собствениците на компанията са считали изначало във фабриката да проработят четири индустриални блока, само че в по-късен стадий на развиване на плана е преценено, че потенциалът на постройката може да се разшири на забележителните 7 блока.

 Батерии Тесла

Мащабният план е ситуиран на нечуваните 2.3 милиона квадратни метра. Самата производителна повърхност възлиза на 930 хиляди кв. метра. Отделно от това от компанията притежател Тесла Моторс оповестяват, че са закупили спомагателни 1.200 акра земя в непосредствена непосредственост до фабриката и в това време автомобилният колос търси да закупи спомагателни 350 акра.

Пускането в употреба на новата постройка е планувано за втората половина на 2018 година. Тогава гигантската фабрика публично ще се трансформира в най-голямата постройка на Земята.

Дотогава купата за постройката, ситуирана на най-голяма повърхност, ще се държи от Международното летище на Дубай, което е застроено на повърхност от 1.5 млн. кв.метра.

Негов подгласник е Международното летище в Пекин, ситуирано на 980 хиляди кв. метра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР