В аферата с Бенала отговорният съм аз. Това заяви френският

...
В аферата с Бенала отговорният съм аз. Това заяви френският
Коментари Харесай

Макрон: Аз и само аз съм отговорен за аферата „Бенал”

В аферата с Бенала " виновният съм аз ". Това съобщи френският президент Еманюел Макрон пред депутати от болшинството, съобщи Франс прес.
 
Според оповестено през днешния ден социологическо изследване, 75 % от французите желаят президентът да съобщи обществено позицията си по проблема със своя някогашен бодигард Александър Бенала, който бе сниман на видео по какъв начин бие стачкуващи на 1 май в Париж. " Това, че републиката е почтена за образец, не пречи да стават неточности. Ако търсят виновен, един единствен виновен, това съм аз и единствено аз. Аз се доверих на Александър Бенала ", сподели Макрон. Той добави, че по време на предизборната акция Бенала е бил мощно предан на идеята деятел, само че с дейностите си на 1 май го е разочаровал и предал.
 
По-рано френският министър председател Едуар Филип отбрани Макрон като сподели, че казусът с с Александър Бенала е самостоятелно нарушение, а не държавен въпрос. " Разбирам, че може да ни се задават въпроси за възможната пропорция на взетото решение " Бенала да бъде отхвърлен от служба за 15 дни през май, " само че бързината на реакцията не може да се оспорва ", съобщи Филип в Народното събрание.
 
На проява по случай празника на труда 1 май Бенала е участвал като наблюдаващ, обаче е носел полицейски обозначения. Той е бил сниман да удря стачкуващи и едвам след публикуването на фрагментите предходната седмица бе уволнен от Елисейския замък, а прокуратурата стартира следствие. Ако полицейският инспекторат " направи оферти, аз персонално ще взема нужните ограничения, с цел да се избегне повтаряне на такива нарушавания ", даде обещание министър председателят.
 
Според допитване на института Елаб 75 % от французите считат, че Макрон би трябвало да направи послание към нацията във връзка случая с Бенала, 25 % не считат, че президентът би трябвало да взема отношение, 49 % от запитаните са " извънредно шокирани ", а 31 % - " шокирани " от случая. Само 20 % не правят оценка негативно този случай. Мнението, че случаят с Бенала ще се отрази негативно на облика на Макрон се споделя от 73 % от интервюираните, 23 % не мислят, че имиджът му  ще пострада, а 4 % даже считат, че станалото ще се отрази позитивно на Макрон. Анкетата е осъществена в интернет на 23 и 24 юли измежду 983 пълнолетни жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР