Уйгури. Всички медии, от CNN през Ал-Джазира до BBC, в

Уйгури. Всички медии, от CNN през Ал-Джазира до BBC, в ...

Дахер Ламот: Какво правят между 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и обучени от Ердоган?

Уйгури. Всички медии, от CNN през Ал-Джазира до BBC, в последно време са се активизирали да говорят за уйгурите. Вчера дори Канада официално.
То сякаш САЩ и Канада много са се загрижили за мюсюлманите, заради това направиха войни в Либия, Сирия, Йемен, Ирак, Афганистан, Судан и прочие.

Дахер Ламот: Бизнесът с джихадисти продължава Дахер Ламот: Бизнесът с джихадисти продължава
Бизнесът с джихадисти продължава. Научих, че съвсем наскоро САЩ са махнали от списъка на терористичните организации т.нар. Туркистанска...
Но какво да кажем ние, сирийците? Може ли някой да обясни какво правят между 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и обучени от Ердоган? Има цял град в Сирия, Джисър ал-Шугур, от който са изгонени почти всички сирийци и там са настанени уйгурски семейства. Стана от сирийски в уйгурски, в социалната мрежа Фейсбук.
"Виждате снимки и скрийншоти на уйгури в Сирия. Те включват и децата си във военните джихадистки действия, част от които стават т.нар. ингимаши, атентатори-самоубийци на военното поле. Уйгурите в Сирия са и едни от най-безпощадните и от най-жестоките, често дават на дете да реже гръкляна на заловен сирийски войник или да филмират убийството му и да пращат клипа на семейството му, ако намерят у него телефон. Не, това не са измишльотини, това са абсолютни реалности, може да отидете в Сирия и да питате хората или да разгледате в YouTube клиповете им. Вижте им лицата. Бихте ли вкарали или населили такива хора във вашето село или вашия град?
Защо Канада не си ги вземе у тях? И какво ще направи, ако те почнат да правят същите неща катп в Китай, дирижирани от чужди страни?
Но дали тези хора са виновни? Не са, разбира се, те са инструменти.
Кои са лошите в случая? Китай, които взимат предпазни мерки, или страните, които финансират, радикализират и обучават цял етнос и го превръщат в клан от послушни милитаристки зомбита? Да ги ползваш само като инструмент, пушечно месо? А после се преструват на загрижени? Колко отвратително е това? Ако изразиш съмнение в "загрижеността им", веднага ще последва добре познатото ни обвинение в комунизъм.

Китай кани наблюдатели от ЕС, за да видят какво е положението с уйгурите Китай кани наблюдатели от ЕС, за да видят какво е положението с уйгурите
Наблюдатели от ЕС могат да посещават Синдзян, за да "разберат наистина" ситуацията в северозападния регион, в който Пекин е обвиняван, ...
Освен това чисто статистически, дори хора от американската администрация признават, че уйгурите между 2011 и 2018 са нараснали с 25%, т.е. доста повече отколкото китайците (Хан):
Това звучи ли като геноцид?

As with the criminal US proxy war on Syria, the new Cold War on China is being marketed to Western intelligensia through a tidal wave of carefully confected human rights deceptions. When an actual scholar like Landis calls it out, the usual suspects must make an example of him.
— Max Blumenthal (@MaxBlumenthal)
След идването на Байдън на власт, барабаните на военната пропаганда отново започнаха да тропат, а послушните им слуги отново почнаха да маршируват по медиите. Активизацията им е видна, всички се събудиха. Започнаха да валят отново статии срещу Сирия, брутална, лъжлива и безочлива демонизация с цел повече кървави конфликти да се предизвикат.
Дежа вю."

Източник: actualno.com