Увереността не е качество, с което един ден просто се

...
Увереността не е качество, с което един ден просто се
Коментари Харесай

7 начина да бъдете по-уверени в себе си

Увереността не е качество, с което един ден просто се събуждате. Не е наложително и да го притежавате по рождение. Увереността се построява с времето. Трябва да обърнем съществено внимание точно на тази основна дума – „ построява “.
Сигурно знаете какво е да ви завладее възприятие на непълноценност и това да направи света ви едно по-голямо и по-страшно място. Необходимо е само време, с цел да придобиете мечтаното самочувствие.

Сигурно от време на време сте се чудили какъв би бил животът ви и дали щяхте да бъдете същия човек, който сте през днешния ден, в случай че животът ви не бе посипан с тръни и трудности. Може би щяхте да се осмелите да се попитате: „ Какво ще стане, в случай че един ден се събудя и всичко е изчезнало: скъпите облекла, къщата, приятелите, кариерата? Какво ще стане с мен? Кой ще съм тогава? “

Истинският триумф не е забележим с просто око. Той не може да бъде елементарно погубен, когато стихии връхлитат живота ви. Същността, която притежавате е това, което ви разграничава от тълпата. Вътрешната ви светлина не зависи от утвърждението на другите. Приемайки личните си пропуски и дефекти у вас се заражда храброст, която с годините ви прави по-силни и устойчиви.

Има избрани неща, които би трябвало да научите за себе си и неща, през които би трябвало да преминете, с цел да добиете самонадеяност и самочувствие. Съмненията в личните ви качества постепенно унищожават вътрешната ви убеденост.

Ето и 7 съвета, които ще ви оказват помощ да вървите по пътя си уверени, мощни и да изградите една хармонична връзка със себе си.

  1. Повярвайте, че сте неповторими

Никой на света не е като теб. Всяко едно създание на земята е родено с разнообразни качества и способности. Птицата има криле, с цел да лети, рибата може да диша под вода, хамелеонът трансформира цветовете си и така нататък Първата крачка към личностното рационализиране е да повярвате, че сте в действителност неповторими.

Отделете няколко минути, с цел да помислите кои са качествата и мощните ви страни, които ви открояват от останали хора? Кое е нещото, което можете да постигнете с лекост?

Запомнете добре кои сте, през какво сте минали и какво ви прави специфични и разнообразни. Опознайте същинската си същина и индивидът, който сте от вътрешната страна ще излезе на яве.

  1. Простете си за минали неточности и продължете напред

Само можете да бъдете признателни за сложното минало, което сте имали. Именно то ви е направило индивида, който сте през днешния ден. Гордейте се с белезите си, тъй като поради тях притежавате вътрешната си мощ. Понякога тежестта на неприятните мемоари и измените взимат превъзходство. Забравете ги и се фокусирайте върху сегашния миг и задачите към които сте се запътили.

Всичко, което до момента ви се е случило е урок, най-много грешките ви. Те са основата на вашия напредък и построяват у вас нов мироглед, както и по-силното ви и по-мъдро вътрешно „ аз “.

  1. Дори да се страхувате, излезте от зоната си на комфорт. Страховете ви ще умрат, когато имате куража да се изправите против тях.

Приемайте провокациите на живота. Това ще разшири хоризонтите ви и светът ще разкрие тайните си за вас. Правейки първата крачка ще придобиете кураж и убеденост, които ще преборят страховете ви. По този метод ще откриете в себе си неподозирани сили и качества. Например, в случай че се страхувате да говорите пред аудитория, започнете с дребни крачки. Говорете пред дребна група от хора, а по-късно вдигнете тост на огромно фамилно събиране. Ако се страхувате да говорите с чужд – заговорете чужд. Отидете в непозната страна, където можете да научите нов език и традиции. Така ще разберете, че предходните ви страхове са били господари на съзнанието ви на вятъра, тъй като в действителност, те напълно на са същински. Правейки нещата, от които се страхувате извличате единствено и само персонална изгода.

  1. Не се опасявайте от неуспех

Спрете да се интересувате от мнението на близките. Само по този метод ще бъдете в действителност свободни. Чувството е прелестно. Не приемайте себе си на съществено. Научете се да бъдете скромни, тъй като когато сте скромни вие сте спокойни – качество, което е в тясна връзка с увереността. Няма потребност да се потвърждавате на някого. Вие към този момент сами сте приели несъвършенствата си. Може да сте понесли неуспех, само че сте се научили по какъв начин да продължите напред. Може и да сте имали унизителни моменти, само че към този момент можете умерено да им обърнете тил. Провалите и униженията ще укрепят вашето самочувствие. Бъдете подготвени да се извършите на простаци, в случай че желаете да станете велики.
Най-добре ще опознаете себе си, в случай че от време на време се разхождате сами и загърбите облика на индивида, който мислите че би трябвало да бъдете.

  1. Вие не сте предишното си, нито дипломите по стената си

Ако очаквате някой да ви похвали или насърчи, значи сте оставили персоналното си благополучие в ръцете на други хора. Всички ние надълбоко в себе си знаем, че нашите достижения не дефинират кои сме в действителност. Когато в действителност опознаем себе си ще се почувстваме като преродени.
Покажете слабите си места, фантазиите, които не излизат от главата ви, вътрешните си стремежи. Те ще ви посочат верния път.

  1. Не се фокусирайте единствено върху себе си

Това е един от най-лесните способи да изградите у себе си убеденост. Забелязвали ли сте, че когато се концентирате прекомерно доста върху себе си ставате егоцентрични? Това е по този начин, тъй като непрекъснато премисляте нещата и очаквате хората да стартират да ви съдят.
Опитайте се да се концентрирате и върху близките. Гледайте хората в очите, когато ви приказват. Слушайте ги и помислете по какъв начин можете да им помогнете, вместо да мислите какво ще им отговорите. Следващият път, когато излезете на открито, наблюдавайте хората към себе си. Най-вероятно ще откриете, че всеки е неповторим и има своята неповторима история, която чака да бъде споделена.

  1. Живейте живота си в сходство с полезностите, които изповядвате. Следвайте фантазиите си и в никакъв случай не се отхвърляйте

Бъдете в естетика със себе си. Живейте съгласно полезностите и усещанията си и в никакъв случай не вървете против тях. Занимавайте се с неща, които ви въодушевяват. Следвайте задачите си, без значение какъв брой са огромни. Бавният прогрес може да даде по-добри резултати. Избягвайте напрежението, с цел да си осигурите по-голяма приятност от това, с което сте се захванали.

Когато изпаднете в обстановка или взаимоотношения, които не ви харесват, помнете че това е в следствие от ваш предишен избор. Имате опция да изберете по-добър път за себе си, даже и тогава, когато това наподобява невероятно. Променете посоката на живота си. Бъдещото ви „ аз “ ще ви се отблагодари. Увереността ви ще разцъфне вследствие на упоритостта и умствената ви мощ.

Самоувереността ни пораства, когато сами дирижираме живота си. Ние сме тези, които ръководят транспортното средство, а не сме просто пасажерите в него.

Когато вършиме избори в живота си се позовавайте на това което е най-правилно за вас. По този метод вашата самонадеяност сигурно ще одобри разнообразни размери. Ще разберете, че да кажете „ не “ на хора и обстановки, които не са във ваша изгода е по-естественият човешки инстикт.

Правете това, което съгласно вас има значение. Докажете на себе си, че държите нещата под надзор и че страховете ви не ви управляват напълно. Крачете въоръжени с смелост, знаейки че сами по себе си сте неповторими. Когато съумеете да бъдете в естетика със себе си, тогава към този момент няма да имате потребност да се потвърждавате пред никого, както и никой няма да може да си вземе даже и късче от вас, тъй като вие към този момент ще бъдете едно цяло. Бавният и еволюционен развой на самопознаване е ключът към придобиване на самочувствие и убеденост в живота.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР