Увереност, че ще спечели президентските избори в САЩ изрази кандидатът

...
Увереност, че ще спечели президентските избори в САЩ изрази кандидатът
Коментари Харесай

Избирателната комисия в САЩ: Няма доказателства за злоупотреби на президентския вот

Увереност, че ще завоюва президентските избори в Съединени американски щати изрази претендентът на Демократическата партия Джоузеф Байдън. Той резервира преднината си пред Доналд Тръмп в четирите щата, в които конкуренцията най-оспорвана.

Вниманието е ориентирано най-много към Пенсилвания, където стартира обработката на последните бюлетини. В Пенсилвания претендентът на демократите Джо байдън усили преднината си, и в случай че я резервира до дъно, ще си обезпечи задоволително гласове в изборната гилдия - 273 при нужни 270, с цел да бъде определен за държавен глава. Байдън продължава да води в щатите Аризона, Джорджия и Невада. В послание към нацията той към този момент изрази убеденост в успеха си.

" Ще спечелим това съревнование, вижте също цифрите в народен мащаб. Събрали сме най-големият до момента брой гласове в историята на Съединени американски щати - 74 милиона. Това са гласоподаватели, които са предпочели смяната, градивността и обединяването пред разединението и нехайството към най-острите проблеми ".

От своя страна, актуалният президент и претендент за втори мандат Доналд Тръмп прикани Байдън да не бърза да се счита за победител. Тръмп изрази очакване да си върне позициите в редица щати със заведените правосъдни каузи за оборване на преброяването. От федералната изборна комисия на Съединени американски щати обаче обявиха, че нямат доказателства за злоупотреби.

Няма доказателства за злоупотреби по време на президентските избори в Съединени американски щати. Това увери пред CNN Елън Уайнтрауб (Ellen Weintraub) от Федерална изборна комисия.

Държавните и местнитe органи, както и участниците в преброяването, дават всичко от себе си. Дотук има доста малко основателни недоволства по отношение на това по какъв начин протекоха изборите. Няма следи от злоупотреби с противозаконни гласове.

Продължава преброяването на гласовете в 4 основни щата - Пенсилвания, Аризона, Джорджия и Невада. За момента във всички тях Джо Байдън има преднина. Победа в Пенсилвания ще му даде задоволителен брой електорални гласове, с цел да завоюва изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР