Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи основно заради

...
Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи основно заради
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Транспортът е пред колапс

Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи главно поради нарастването на заплатите на учителите и медицинските сестри, обществените служащи. Бюджетът може да се извърши, само че той не е оптимистичен, а реален и под напрежение. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Бюджет 2022 е с към 200 млн. лв. по-голям спрямо миналата година. Общият размер е 2 078 156 361 лв..

" Най-големият проблем пред нас е обезпечаване придвижването на градския превоз. Във всички огромни градове, освен в България, той се подкрепя от страната, тъй като към този момент трета години има аргументи превозът да е в рецесия ", уточни Фандъкова.

" Първата годината системата на градския превоз в София бе затруднена поради COVID-19 – с над 1/3 понижиха пасажерите, а от там и приходите в системата. Втората година, изключително от лятото насам, започнаха проблеми поради високите цени на горивата. Компенсациите са извънредно незадоволителни. Затова предходната година Столична община усили доста средствата за градския превоз. Около 40% от личните доходи на общината са ориентирани към градския превоз ", акцентира Фандъкова.

Кметът означи, че нарастване на локалните налози и такси не се планува. Предстои обаче в Общинския съвет да се разяснява смяна на таксата за строителни разрешителни.

Фандъкова аргументира бъдещата смяна със строителния взрив по думите ѝ и фактът, че тази такса не е променяна от години.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да навреди на българската страна, съобщи още Фандъкова в отговор на въпрос дали някогашният министър председател има намерение да съди България поради неговото задържане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР