Увеличават се кражбите на автомобилите във Варна. От началото на

...
Увеличават се кражбите на автомобилите във Варна. От началото на
Коментари Харесай

​Увеличават се кражбите на коли във Варна

Увеличават се кражбите на колите във Варна. От началото на годината са откраднати 160 коли и 20 мотора. Крадат се освен нови и скъпи коли, само че и остарели, които се разглобяват и продават на части.

Варна

Крадците все по-често употребяват специфична техника за прекопирване на сигнала от отдалеченото на ключа. По този метод преди дни във Варна беше отмъкнат безценен автомобил, чийто мотор се възпламенява с натискането на бутон.
комисар Цветан Пировски - н-к на отдел " Криминална полиция " в ОД на МВР-Варна: Когато слиза жителят от автомобила, до него се доближава лице, копира сигнала на ключа, предава го на второ лице, което е до автомобила, отваря вратата, натиска бутона и кражбата е за не повече от 10-15 секунди. Със засади по избрани арте рии успяхме да заловим автомобила.
Крадците демонстрират интерес и към по-старите коли.
Йордан Димитров: Синът ми пострада от тази работа… Просто си паркира автомобила на паркинга и сутринта не я откри там. - Къде се случи това, в кой регион на Варна? - В " Младост ".
Откраднатите във Варна коли бързо се откарват навътре в страната. Някои от тях са открити в Плевен и Велинград.
комисар Цветан Пировски: 4 часа, откакто автомобилът е отпътувал, ние идваме и намираме единствено скелет. нищо не останало от него.
Тази година варненските служители на реда са съумели да върнат на притежателите им над 90 автомобила.
комисар Цветан Пировски: Установихме много лица от престъпния контингент, които бяха излезли от пандиза или са се завърнали от чужбина, успяхме да задържим към 14 лица.
400 са разрушените коли поради кражба на движимости и елементи. Потърпевшите сигурно са повече, тъй като доста от тях не алармират в полицията. А от там поучават да не оставяме скъпи неща в колите си, както и аварийния ключ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР