Увеличава се таванът за компенсации за бизнеса заради скъпия ток

...
Увеличава се таванът за компенсации за бизнеса заради скъпия ток
Коментари Харесай

Вдигнаха тавана на компенсациите за скъпия ток за бизнеса |

Увеличава се таванът за обезщетения за бизнеса поради скъпия ток - от 250 на 300 лева Това разгласи министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на държавното управление в сряда.

Кабинетът ще вземе ограничения, с цел да се оправи с високата инфлация, увери министър-председателят.

Освен това Европейска комисия ще разиска предлагането на България всички страни взаимно да купуват газ. Страната ни е предложила и понижаване на акциза за горивата.

„ Имаме доста точки за разискване. Фокусът на няколко от тях са по отношение на високите цени. Те са на база на високите цени на горивата на международните пазари. Като държавно управление ще вземем всички ограничения, с цел да се оправим, доколкото можем, с инфлацията извън. Искам да ви уведомя, че Европейска комисия одобри за полемика няколко наши оферти. Първо - взаимно да закупуваме газа през един преговорен екип, с цел да стигнем до по-добри равнища. Второ - в случай че цената, която се контракти, е над 50 евро на мегаватчас, да създадем взаимен механизъм дружно да понижим тези равнища, с цел да реализираме по-добра цена. Трето - координирано понижаване на акциза за горива. Четвърто - засилен разговор с доставчиците на полутечен газ, с цел да сме сигурни, че имаме втори сюжет, без значение от Украйна и наложително пълнене на газохранилищата на 90% преди идната зима ", изясни Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР