Утвържденията за здравето се отнасят до положителни твърдения, които хората

...
Утвържденията за здравето се отнасят до положителни твърдения, които хората
Коментари Харесай

6 положителни утвърждения, които ще променят живота ви

Утвържденията за здравето се отнасят до позитивни изказвания, които хората вършат за себе си, с цел да насърчат по-добро здраве и благоденствие. Тези утвърждения могат да одобряват доста форми, от елементарни изречения до по-сложни изказвания, и могат да бъдат употребявани за справяне с разнообразни здравословни проблеми. Целта на утвържденията за здравето е да изместят вътрешния разговор от отрицателни, самокритични мисли към по-положителни, самоутвърждаващи се мисли. Като се фокусираме върху това, което желаеме да реализираме и какво ценим в нашето здраве, можем да създадем по-позитивно мислене и да подобрим цялостното си богатство.

Включването на утвърждения за здравето в всекидневието може да има доста изгоди. Ето и няколко метода, с които да създадете ефикасни утвърждения за здравето.

Съсредоточете се върху вашите полезности

Чрез постоянно потвърждаване на нашите полезности, ние можем да изградим самочувствие, което може да способства за по-положителен мироглед за живота. Освен това утвържденията за здравето могат да ни оказват помощ да се съсредоточим върху това, което обичаме, а не върху това, което може да възприемем като дефекти. Тази смяна в мисленето може да докара до по-голяма оценка за нашето тяло и по-положителна връзка със здравето ни.

Потвърдете своята позитивна настройка за себе си

Ползите от включването на утвърждения за здравето в нашата рутина са многочислени. Редовното ангажиране в позитивни диалози със себе си може да помогне за понижаване на напрежението и безпокойството, да усъвършенства навиците за сън и даже да ускори имунната система. Персонализирането на утвържденията по отношение на нашите самостоятелни потребности и полезности може да ги направи по-ефективни и смислени. Като се фокусираме върху силата на позитивното мислене и използваме утвържденията за здравето като инструмент за самоусъвършенстване, можем да създадем по-положителен и пълностоен живот.

Приоритизирайте полезностите си

Първо определете нещата за вашето здраве, които в действителност цените и в които вярвате, и ги използвайте като основа за вашите утвърждения. Например, в случай че цените физическата интензивност, можете да създадете одобрение, което гласи: „ Давам приоритет на постоянните извършения, тъй като ме карат да се усещам мощен и зареден с сила “. Говорейки с полезностите си по този метод, можете да се докоснете до по-дълбоко възприятие за мотивация и цел, което прави по-вероятно да се придържате към здравните си цели с течение на времето.

Обичайте и се грижете за себе си

Друг основен аспект от изработването на ефикасни утвърждения за здравето е потвърждаването на вашата самокритика. Много хора се борят с възприятие на некомпетентност или подозрение в себе си, когато става въпрос за тяхното здраве, което може да затрудни придържането към здравословни привички или осъществяването на позитивни промени. Чрез основаване на утвърждения, които се концентрират върху присъщата стойност като персона, можете да култивирате по-голямо възприятие на самонадеяност и самоприемане. Например, можете да създадете одобрение, което споделя: „ Аз съм заслужен да се грижа за тялото си и да дам приоритет на здравето си “.

Дайте фокус на нещата, които обичате

Когато създавате утвърждения за здравето, значимо е да се концентрирайте върху това, което обичате и което ви харесва. Вместо да формулирате утвържденията си във връзка с това, което „ би трябвало “ или „ би трябвало “ да извършите, пробвайте се да се концентрирайте върху дейностите и държанието, които ви носят наслада и задоволство. Например, в случай че обичате да готвите здравословни ястия, може да създадете одобрение, което гласи: „ Обичам да подготвям питателни ястия за себе си и за околните си. “ Като се фокусирате върху това, което обичате и на което се наслаждавате, можете да създадете по-положителна и устойчива връзка с вашите цели за здраве и уелнес.

Създайте всекидневен табиет за одобряване

Също по този начин може да бъде потребно да запишете утвържденията си и да ги държите на видно място, като да вземем за пример на огледалото или в дневник, с цел да служат като увещание и да затвърдят навика. С поредна процедура, утвържденията могат да се трансфорат в естествена и автоматизирана част от всекидневието ви, като оказват помощ да измененията самоличността си и да подобрите общото ви богатство.

Ролята на диалога със себе си за цялостното ви здраве и благоденствие не може да бъде надценена. Мислите и вярванията, които имате за себе си и вашите качества, могат доста да повлияят на вашето въодушевление, държание и физическо здраве.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР