Устойчивото развитие е пътят, по който бизнесът може да остане

...
Устойчивото развитие е пътят, по който бизнесът може да остане
Коментари Харесай

Л. Димитрова: Работата от вкъщи и от офиса вече не е пожелателна

Устойчивото развиване е пътят, по който бизнесът може да остане конкурентоспособен и витален на пазара.

Коронавирус рецесията форсира смяната му и тя е реалност. В какво се показва тя, какво е стабилно развиване и какъв е капацитетът на изкуствения разсъдък за фирмите, научаваме от Лилия Димитрова, основен изпълнителен шеф на Фронтекс Интернешънъл.

Експертът взе присъединяване в 13-ото издание на форума “Шумът на парите” в панел “Устойчиво развитие”.

Промените в бизнеса към този момент се случиха. Те бяха форсирани от Коронавирус рецесията. Едно от нещата е обвързвано с опцията на всеки един чиновник да работи от у дома или от друго място. Това към този момент не е пожелателно. То е наложително. Ако един шеф не го предлага или не е намерил вид чиновниците му да могат да работят и отдалечено, би трябвало по-скоро да го направи, счита Димитрова.

На последващо място като значимост Димитрова уточни вида работа, която правят чиновниците.

"Трябва да можеш да им предложиш задоволително забавни планове. Да можеш да ги “запалиш” и да ги накараш да повярват в концепцията. Да знаят, че те способстват за общото цяло, а не са просто една частица в системата. Това не е нещо ново. За него се приказва от десетки години в бизнеса.

То още веднъж беше форсирано от Коронавирус рецесията, тъй като - в случай че си изолиран у дома и си работиш пред твоя компютър, виждаш сътрудници и шефове единствено на конферентни диалози. Тогава става все по-важно да знаеш къде е твоето място. Все по-важно да правиш забавни неща, а не повтаряеми действия ", уточни Димитрова.

В момента има бизнеси, които не могат да накарат чиновниците си да се върнат в офиса. Те не се усещат като част от общото и компанията.

"За мен най-хубавият метод е да може се работи от у дома и от офиса. По този метод хората имат задоволително време за фамилията си, могат да са по-гъвкави, да не губят време в пътешестване с превоз и така нататък Същевременно, би трябвало да могат да бъдат и в офиса, с цел да се усещат по-близки с сътрудниците и самата компания ", съобщи още основният изпълнителен шеф на Фронтекс Интернешънъл.

Бизнесът и устойчивото развиване

За да има стабилно развиване, би трябвало да са налице две съществени неща - планът или дейностите да са дълготрайни. Другото е да бъдат кохерентни.

Важно е обаче и останалите участници в екосистемата да са подготвени да отговорят на нашите условия и упования предвид на устойчивото развиване.

Изкуственият разсъдък

За да може една система да бъде сменена от модерния напоследък изкуствен интелект, би трябвало да дава отговор на дадени условия. Едното е да бъдат повторяеми дейностите и дейностите, които се случват. Другото нещо е да бъде огромно, т.е. по-трудно се изплаща автоматизация на действия, които нямат сериозен размер.

"Обичам да давам един образец, защото аз пристигам от една друга промишленост - IT Outsourcing. В последните години става все по-трудно да намериш положителни програмисти. Всъщност, писането на код е нещо, което може да бъде автоматизирано. Това, което не може, е измислянето на цялостната идея. В това е хубостта на човешкия мозък ", съобщи Димитрова.

Ще е належащо доста време, с цел да се измисли логаритъм, който може да размени тази човешка дарба, приключи тя.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР