Установено е, че човек възприема по-добре негативната информация, отколкото положителната.

...
Установено е, че човек възприема по-добре негативната информация, отколкото положителната.
Коментари Харесай

Отрицателното програмиране - как да избягаме от този начин на мислене?

Установено е, че човек възприема по-добре отрицателната информация, в сравнение с позитивната. По тази причина неприятните мисли се настаняват в съзнанието ни по-дълбоко и е по-трудно да бъдат пропъдени оттова. Те водят до меланхолия, сълзи, разнообразни недоволства, а от време на време до самоубийство. Ето за какво е нужно на тях да се постави край колкото може по-бързо.

Лошите мисли са доста нездравословни за здравето. Те вършат живота отегчителен, всекидневието - мъчно и сиво. Те са нездравословни за физическото здраве, тъй като са честа причина за главоболие, стомашни болки, даже ставни недоволства. Последните проучвания демонстрират, че отрицателните мисли са причина за възникване на ракови кафези.

Психическите проблеми стартират с мании и уплахи. Често те се предизвикват от всякаква външна информация. Различни трагични случки се премислят и хората с несигурно психологично здраве изпитват боязън, който може да се трансформира даже в маниакален.

За да се изпъдят тези натрапчиви неприятни мисли, нужно е на първо време да се организира вътрешен разговор, по отношение на повода за този боязън. Защо да се страхувате от загуба в кариерен проект, в случай че те добър експерт? Защо да се страхувате от заболявания, в случай че сте здрав?

Много постоянно неприятните мисли идват в интервали на дълготрайно безучастие. Човек, който не прави нищо значимо и належащо, е податлив да стане жертва на разнообразни мании. Затова действената персона не изпада в депресии. Намирането на цел и нейното гонене е опорната точка, която ще подкрепи процеса на освобождение от негативното програмиране.

За да се прекъсне черната серия от неприятни мисли постоянно е нужно да се помнят някои съществени правила на живота - животът е една непрестанно смяна. Не единствено на мисли и настроения, само че и на обстановки.

 по какъв начин да избягаме от негативното мислене

Негативните мисли са изява и на инстинкта ни за самозапазване. Поредицата от неприятни случайности или стечения на отрицателни обстановки ще премине, би трябвало просто да се преживее вярно този миг. След дъжда постоянно изгрява слънце и след нощта идва светлината на деня.

Умът може да не разболее, само че също и да ни излекува - това е най-важното изобретение на ХХ век. Промяната на душевната настройка въздейства както на тялото, по този начин и на цялата персона. Силата на мозъка би трябвало да бъде употребена с тази цел.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР