Успехът в училище е важен, но не e най-важен. Далеч

...
Успехът в училище е важен, но не e най-важен. Далеч
Коментари Харесай

Как да отгледаме успешно дете, не отличник

Успехът в учебно заведение е значим, само че не e най-съществен. Далеч по-съществено е да вкараме в главата на детето модели за обществено взаимоотношение, за отстояване на позициите и за създаване положителни настройки на държание.

„ Ние се опитваме да създадем от децата си компютри, които са цялостни с обстоятелства. В това отношение машината постоянно ще има преимущество пред индивида. Убедени сме, че усвояването на информация подсигурява триумф, а на процедура тя затормозява развиването на индивида “, изяснява Кейти Хирш-Пейсек, професор в университета „ Темпъл “ във Филаделфия пред The Daily Mail.

Да пробваме с различен метод  

 „ Сложете акцент на съдействието, връзката, сериозното размишление, творчеството, иновациите  и увереността. Изброила съм качествата съгласно степента на тяхната значимост за образуването на детето “, изяснява Роберта Голинкоф от университета Делауер.

6-те " кита " на триумфа

1. Сътрудничество. То лежи в основата на всичко, защото е обвързвано с това по какъв начин човек взаимодейства с близките и по какъв начин управлява изблиците и импулсивните си реакции. Това е значимо освен в учебна възраст, само че и по-късно в живота. 

Всичко, което детето прави в учебно заведение или у дома, би трябвало да се основана съдействието.

2. Общуване. То включва говорене, четене, писане и слушане.

3. Съдържание , основано на общуването. Връзките, които прави хлапето, оказват помощ за развиване на речта, подтикват желанието да чете, написа  и способността деликатно да слуша.

Съдържанието напълно разчита на тези връзки. Защото, детето не може да усвои наличието, в случай че не се е научило да схваща добре езика.

4. Аналитично мислене.  Когато езикът и информацията са усвоени, идва време за аналитичното мислене. И тайната е елементарна – като задаваме въпрос на детето и, когато получаваме отговор, не трябва да го прекъсваме, нито да бързаме. Трябва да го оставим да говори  и да разсъждава.

Още по-добре е родителите да го  подтикват единствено да задава повече въпроси.  Това ще му помогне да разбере какво мислят другите.

5. Креативната иновация  – това е идната стъпка. Трябва да имате познания, преди главата ви да роди нещо в действителност новаторско.  

6. Увереност в себе си.  Тя е значима, в случай че желаете детето да поема единствено рационални опасности.  

„ Това, което реализираме с дребните деца през днешния ден, ще е от голяма важност за идващите 20 години “, обобщава проф. Пейсек, създател на книгата „ Becoming Brilliant: What Science Tells Us About Raising Successful Children („ Да бъдеш ослепителен: Какво ни споделя науката за сполучливото развъждане на децата “)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР