Усилията на правителството трябва да бъдат насочени към постигане на

...
Усилията на правителството трябва да бъдат насочени към постигане на
Коментари Харесай

Бивш социален министър изригна: Асене, дай пари на пенсионерите! Идват светли празници

Усилията на държавното управление би трябвало да бъдат ориентирани към реализиране на индикаторите в бюджета за влизане на България в Еврозоната. Пицата не е постна – по обособените политики има много планувани средства. Toва съобщи някогашният обществен министър Лидия Шулева пред бТВ.
По думите ѝ би трябвало да се премине към програмни бюджети. Не личат обаче да има политики, свързани с стратегии и резултати в Бюджет 2024.
Според нея е по-добре да се заплаща майчинството на дамите даже, когато отидат на работа, с цел да могат да намерят заместваща грижа на децата си. Майчинството, което им се поставя, би трябвало да бъде заплатено, с цел да може намерят различна грижа за децата си, акцентира Лидия Шулева.
Тя посочи, че е нужно държавното управление да направи един жест към пенсионерите, като им бъдат планувани коледни добавки, с цел да може хората да посрещат най-светлите празници.
Бившият обществен министър е на мнение, че не е реалистично да има налог „ бакшиш “. В България има цивилен контракти, които има темперамент на трудови контракти. Този вид цивилен контракти би трябвало да се сътвори точна формулировка какво съставляват и да бъдат преобразувани в трудови, разяснява Шулева друга гореща финансова тематика. Тя счита, че не всички цивилен контракти би трябвало да бъдат изменени, тъй като има и такива чисти цивилен контракти, за които се свършва избрана работа, за която се получават избрани пари и тя завършва.
Тя изясни, че всички хора желаят да има покачване на заплатите, само че има няколко фактора, с цел да се реализиран високи заплати – конкурентоспособност на стопанската система, вложенията и пазарите. Колко по-високо софтуерно е едно дружество, толкоз повече продуктивността на труда ще нарасне, счита Шулева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР