УС утвърди единодушно треньорите при подрастващите за следващото лято. На

...
УС утвърди единодушно треньорите при подрастващите за следващото лято. На
Коментари Харесай

Георги Младенов отново ще води България

УС утвърди единомислещо треньорите при подрастващите за идващото лято. На съвещание през днешния ден в зала „ Триадица “ управата гласоподава доверие на Таня Гатева и Албена Бачкова да продължат работата си отпред на националния отбор до 20 години за дами. Тази година тимът ни реализира най-големия триумф в последните сезони и завоюва купата в Дивизия В в Косово. Те остават отпред на представителния отбор и за шампионата в Дивизия А в Шопрон, Унгария от 8 до 16 август. Там нашите ще спорят с Белгия, европейския първенец Италия и Ирландия.

Лъчезар Коцев, който води отбора ни за девойки до 16 години, останал осми в София това лято, ще продължи да работи с набор 2003 и 2002 и през идващото лято. Той и помощникът му Гергана Славчева ще водят националният тим до 18 години на шампионата в Дивизия B от 3 до 12 юли в австрийските градове Оберварт и Гюсинг. България е в група с Хърватия, Швеция, Естония и Северна Македония.

Начело на националния тим за девойки до 16-годишна възраст застават Маргарита Маринкова и Калина Попянкова. В последните две години те бяха отпред на отбора ни до 14- и 15-годишна възраст и ще продължат работата си с тези девойки. Европейското състезание за девойки U16 в Дивизия B ще се организира от 17 до 26 юли в Сараево, Босна и Херцеговина. България е в една група с Беларус, Швеция, Израел, Исландия и Албания.

Промени има и в щабовете в мъжко направление.

Бившият селекционер на националните тим за мъже и юноши до 18-годишна възраст Георги Младенов ще води през 2020 година младежите до 20-годишна възраст, дружно с Мирослав Ралчев. Тимът ни ще се бори за по-добро от петото място това лято в Тбилиси от 10 до 19 юли в Тбилиси, Грузия, като противници в групата са Косово, Беларус, Словакия, Финландия и Ирландия.

Един от помощниците на Росен Барчовски в щаба на националния тим за мъже – Георги Давидов, ще води юношеския народен тим. Наставникът на А1 Академик София в НБЛ ще дебютира отпред на народен тим от 25 юли до 2 август в Орадя, Румъния, като противници в групата на нашите ще са Босна и Херцеговина, Норвегия, Словакия, Нидерландия и Португалия.

Работата си с набор 2004 и 2005 ще продължи Йордан Иванов. Той и помощникът Янко Желев ще водят тези набори в последните две години и остава отпред на отбора ни за Европейското състезание в София от 13 до 22 август, където нашите са в група с Босна и Херцеговина, Белгия, Люксембург, Ирландия и Португалия. По-долния набор – 2006 и 2007 ще поеме различен умел треньор със стаж в националните гарнитури – Юлиян Аладжов. Все още не е ясно кой ще води националния тим за девойки в тази възраст. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР