Уругвайският нападател на бразилския футболен клуб Гремио Луис Суарес ще

...
Уругвайският нападател на бразилския футболен клуб Гремио Луис Суарес ще
Коментари Харесай

Луис Суарес ще напусне Гремио и ще премине в Интер Маями през януари

Уругвайският нападател на бразилския футболен клуб Гремио Луис Суарес ще напусне тима и ще подпише контракт с американския Интер Маями, оповестява ESPN.

Суарес ще си тръгне от Гремио на 1 януари 2024 година, когато ще стане свободен сътрудник. Споразумението му с Интер Маями ще бъде за една година с алтернатива за удължение с още една.

36-годишният уругваец преди този момент е играл за Насионал в родината си, за испанските Атлетико Мадрид и Барселона, за британския Ливърпул, Аякс и Гронинген (Нидерландия).

Нападателят беше в Барселона от 2014 до 2020 година. С отбора той стана четирикратен първенец на Испания, четирикратен притежател на Купата на Испания, повторен притежател на Суперкупата на страната, а също по този начин завоюва Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно състезание. През сезон 2015/2016 Суарес стана голмайстор на испанското състезание с 40 попадения.

Вече трима някогашни играчи на Барселона минаха в Интер Маями. Това са аржентинският нападател Лионел Меси, испанският полузащитник Серхио Бускетс и испанският бранител Жорди Алба. Треньор на отбора е аржентинският експерт Херардо Мартино, който преди този момент беше отпред на Барселона.

Суарес изигра 137 мача за националния тим на Уругвай, заемайки второто място в историята (най-много мачове има Диего Годин - 161). Той е осъществил 68 гола и е направил 39 асистенции. През 2011 година Суарес завоюва с отбора Копа Америка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР