Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Това каза

...
Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Това каза
Коментари Харесай

“Упреците към управлението са много”. Борисов заговори за разваляне на “сглобката”

" Упреците към ръководството са доста, поголовно сменят фрагменти ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Лиляче, Община Враца. Ще забележим по какъв начин ще продължим да участваме в тази „ сглобка “, добави той.

Борисов назовава “сглобка ” връзките сред ГЕРБ и обединението сред Политическа партия и Демократична България. Двете парламентарни групи сътвориха общ кабинет и парламентарно болшинство (условно) без да имат съдружно съглашение.

Двете партии се договориха за общо държавно управление с ротационен министър председател при започване на юни. То. От тогава ПП-ДБ и ГЕРБ отхвърлят да са в коалиция, само че дружно с Движение за права и свободи вземат решения за систематизиране на основни постове в министерствата, Народното събрание и регулаторите.

„ Ние поддържаме 36 депутати от партията на смяната, те ръководят на 100%, изключвам външното министерство “, разяснява в Лиляче Борисов.

Една от рецензиите на някогашния министър председател е несправянето с незаконната миграция, а тя, съгласно него, е главният проблем за влизането на България в Шенген. „ Изпуснаха границата, това е комплициран развой. Австрийските медии всеки ден дават информация за арестуваните в България мигранти ", сподели Борисов.

Друг проблем в страната съгласно него са повишаващите се цени на горивата.
Против и за промените
Според Борисов вътрешният министър заслужава да бъде питан за какво и кой го накара да смени ръководители на регионални структури. Борисов добави, че се сменят и бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и управленията на доста други структури.

В същото време Борисов е за промяна на основния секретар, която е блокирана от да подпише декрет.

Борисов, който беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи при ръководството на Национална движение „Симеон Втори", сподели, че не би стоял на този пост, в случай че държавното управление не го желае. Според него и президентът Радев бърка с позицията си, „ тъй като до момента в който има основен секретар, държавното управление ще има оправдания за несправянето със дилемите на Министерство на вътрешните работи. Защото това е висшата професионална служба и без основния секретар нищо не може да се направи. “

Според Борисов не се работи по строителството и ремонт на пътища. “При ротацията ние ще вкараме доста – и запаси, и техника, с цел да се направи това, което българите желаят. И " Хемус ", и Търново – Русе, и Северозапада ”, сподели Борисов.
Упреци, само че с положително
Борисов добави, че хаосът в страната през последните три години (от когато не ръководи ГЕРБ бел. ред.) е цялостен, упреците му към ръководството са доста, само че са казани с положително, с цел да има чуваемост. Според него предстоят доста диалози с Политическа партия и Демократична България. „ Ако това е „ сглобката “ – тази грозна дума, не виждам по какъв начин ще продължим да участваме по този метод, тъй като за хората не се прави нищо. Да, свършихме някаква работа, приехме бюджет, приехме закони, потегли правосъдна промяна, потеглиха конституционните промени – това са значими неща. Но има смисъл от „ сглобката “, в случай че за хората нещо положително се случва “, заключи водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов беше в Лиляче за откриването на футболен шампионат " отдаден на известния в близкото минало врачански състезателен активист и предприемач Иван Петков - Гуньо ", както е показано събитието от младежката конструкция на ГЕРБ. " През 90-те години на предишния век Гуньо се прочу като високомерен представител на ВИС-2 за Врачанско и присъединяване си в непрекъснватите кървави конфликти с мутрите на СИК в района и хазартната компания " Империал " на Валтер Папазки. По-късно Гуньо овладя част от хазарта и се опита да се занимава с законен бизнес ", написа през 2015 година за патрона на шампионата открит от Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР