Не сте сами ако вече ви е омръзнало да слушате

...
Не сте сами ако вече ви е омръзнало да слушате
Коментари Харесай

Уморени от обреченост

Не сте сами в случай че към този момент ви е омръзнало да слушате за загиваща стопанска система, мръсни политически игри, своеволието на държавното управление и така нататък Всеки път, когато включите новините (или ги прочетете онлайн), научавате за някакъв нов смут, който идва към нас. Иска ви се този информативен призрачен сън да спре, подготвени сте да блокирате всички източници, които бълват ежеминутно безумия и трагични вести? 
И на това към този момент са измислили наименование - „ отмалялост от неизбежност “ – Doom Fatigue. Тези от нас, които наблюдават новините, са най-податливи на него. Умората от неизбежност носи претоварване и психическо безсилие. Когато една трагична вест се повтаря непрестанно във всяка емисия, можете да почувствате, че обстановката е даже по-лоша, в сравнение с е в реалност. Просто тъй като постоянно е на напред във времето във всеки уеб страница или новинарско предаване.

Какво можете да извършите, с цел да управлявате умората?

Изберете си източници, на които имате довериеИзберете 2-3 осведомителни източника, които смятате за подобаващи и надеждни, и спрете да превъртате целия интернет или да посещавате систематизирани уеб сайтове със заглавия от десетки уеб сайтове. Не е нужно да живеете, дишате, ядете и спите с новините.
Определете си време за инспекция на информациятаЯсно е, че в случай че непрестанно слушате и гледате вести, след това непрестанно проверявате кое е подправено и кое не е, значи поемате още и още дози отровна информация. Затова е значимо да си определите тъкмо какъв брой време ще прекарате в новинарския поток – да вземем за пример половин час заран и половин час след работа. Включете си тревога, в случай че би трябвало и се придържайте към решението си.
Помислете какво можете да извършите за решение на международен проблемНапример – случило се е огромно земетресение някъде на вашия континент. Вместо да броите дружно с новинарите избавените хора, труповете и съборените здания, потърсете организации, които събират помощи или търсят доброволци и преценете по какъв начин можете да помогнете на страдащите със свои дейности или финанси. Избягвайте да четете мненията под новинатаВ доста от тях ще бъдете обсадени от преносим компютър воини и всезнайковци, които бълват ненавист и зле замислени 30-секундни „ решения “ на комплицирани проблеми. Ако новината е погрешна, те преувеличат обстоятелствата и в допълнение ще изсипят още остарели трагични вести по сходни тематики. 
Вашето психологично здраве и благоденствие са най-важнотоСъстоянието на света може или не може да ви засегне директно, само че по този начин или другояче не е належащо то да бъде вашият фокус всеки час. Не забравяйте, че стресът отслабва имунната система. Ако живеете в положение на цялостна суматоха, вие надалеч няма да сте в най-хубавата си форма.
Прочиствайте мозъка сиМоже би за вас това е дълга разходка в гората, надалеч от всевъзможни интернет услуги. Или пък да излезете на открито и да играете все едно на какво с децата си. Може би харесвате майсторенето на нещо и работата с длани ще ви потопи в креативна атмосфера, надалеч от ужасите на новинарските излъчвания. Важно е да измислите дейности, които ви карат да се чувствате добре и свободни от терзания. 
Бъдете здравиНаправете всичко допустимо, с цел да сте здрави. Яжте пълноценна висококачествена храна, правете извършения, прекарайте известно време в медитация или молитва, и се пробвайте да сведете напрежението до най-малко. Ако имате хронично заболяване, пробвайте се да контролирате нещата по най-хубавия метод. Планирайте прегледи при доктор в този момент, вместо да ги отлагате. Колкото по-здрави сте, толкоз повече тялото ви ще може да се пребори с всяка допустима опасност, с която може да се сблъскате вероятно в някакъв миг в бъдещето.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР