Управляващото мнозинство за пореден път отхвърли предложението на БСП за

...
Управляващото мнозинство за пореден път отхвърли предложението на БСП за
Коментари Харесай

Управляващите отново скриха Борисов от парламентарно изслушване

Управляващото болшинство за следващ път отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов и на министъра на защитата Красимир Каракачанов, които да дадат информация пред Народното събрание за желанието на държавното управление за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70. Левицата изиска двамата да се явят пред Народното събрание, с цел да стимулират нуждата от новите придобивки за армията, както и да дадат детайлности за параметрите на бъдещата договорка с американската страна.

От Българска социалистическа партия обаче не опазиха предлагането си в пленарна зала. Идеята бе чуването да се организира в границите на днешното съвещание, само че даже и да беше признато, нямаше по какъв начин да се реализира, защото вицепремиерът и боен министър е на посещаване в Съединените американски щати.

Освен изтребителите, страната ни се кани да придобие още нови три координатни радара, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично съоръжение.

В средата на август болшинството още веднъж " скри " премиера Борисов, който трябваше да изключително да бъде изслушан от депутатите за рецесията с ковид и спомагателните средства за битка с нея. Предложението тогава бе още веднъж на Българска социалистическа партия, само че ГЕРБ и самият Борисов

Всъщност Борисов през последните 2 години демонстративно отхвърля да се регистрира пред народните представители - дали на парламентарен надзор или за съответни питания по настоящи въпроси, изключително в случай че се отнася до разходването на държавни средства. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР